Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στηρίζει Κράτσα για τα υδατοδρόμια ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας

Υδροπλάνα
06 Μαρτίου 2020 / 11:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Διαβατήριο" για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στα Ιόνια, χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων.

Σε ανακοίνωσή του επί του θέματος, ο Εμπορικός Σύλλογος χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και δηλώνει τη στήριξή του στην Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα. Θεωρεί ότι «υπό την Δαμόκλεια Σπάθη των συνεπειών του κορωνοϊου και της κρίσης του μεταναστευτικού, το όφελος της λειτουργίας των υδροπλάνων, δεν θα περιοριστεί στον τουριστικό τομέα, αλλά θα αποτελέσει θετικό πρόσημο, για την κοινωνιία και την οικονομία γενικότερα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει: «Σε συνέχεια της απόφασης της ΠΙΝ για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά  θα θέλαμε να δηλώσουμε όχι απλά την κοινή βούληση αλλά την αμέριστη  στήριξη μας στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, θεωρώντας επιτακτική ανάγκη την άμεση υπογραφή της σύμβασης καθώς και την προώθηση όλων των διαδικασιών υλοποίησης του δικτύου υδατοδρομίων.

Δεδομένου ότι σε λίγο καιρό αρχίζει η τουριστική περίοδος σε μια πολύ δύσκολη παγκοσμίως συγκυρία, υπό την Δαμόκλεια Σπάθη των συνεπειών του κορωνοϊου και με την χώρα μας να αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα με το μεταναστευτικό, θεωρούμε τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων ως διαβατήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, σε συνδυασμό με την προσέλκυση της κρουαζιέρας,  ώστε να  αναπτυχθούν νέα πακέτα τουριστικών προορισμών για όλα τα Ιόνια Νησιά.

Το συνολικό άλλωστε όφελος λειτουργίας των υδροπλάνων δεν περιορίζεται μόνο στον τουριστικό τομέα  και την διευκόλυνση της επισκεψιμότητας, αλλά θα έχει θετικό πρόσημο και στον κοινωνικό και οικονομικό, δεδομένης της μεταφοράς υλικών και επιβατών, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, τις αεροδιακομιδές και τη γενικότερη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Τη στιγμή λοιπόν που σε όλη την Ελλάδα γίνονται διεργασίες ανάπτυξης δικτύων υδατοδρομίων, ας μην ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωράει δυναμικά για την αδειοδότηση 20 υδατοδρομίων  σε κυκλάδες και Δωδεκάνησα ενώ κινήσεις αντίστοιχου ενδιαφέροντος εκδηλώνονται σε Κρήτη, Ευβοια καθώς και στην κατασκευή υδατοδρομίων σε λίμνες (Ιωάννινα, Πλαστήρα, Καιαφα κ.λ.π.) είναι αδιανόητο  στα Ιόνια Νησιά που υπάρχουν ήδη αδειοδοτημέναυδατοδρόμια (Κέρκυρας-Παξών) να καθυστερούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου».