Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράνομη αναστροφή στο Κοντόκαλι, τέλος! - Κολωνάκια από την Π.Ι.Ν.

Εθνική Παλαιοκαστρίτσας
07 Μαρτίου 2020 / 11:31

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Περιφερειακής Αρχής για αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις, οι οποίες έχουν κόστος σε ανθρώπινες ζωές

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πλαστικά κολωνάκια τοποθέτησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, στο ύψος του Κοντοκαλίου, προκειμένου να μην είναι εφικτή η αναστροφή των αυτοκινήτων.

Η αναστροφή στα δύο ρεύματα της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας είναι ούτως ή άλλως παράνομη, αποτελεί ωστόσο, «άγραφο νόμο» ότι οι οδηγοί μπαίνουν στη διαδικασία να αλλάζουν κατεύθυνση με αυτόν τον τρόπο διακινδυνεύοντας καθημερινά τη σωματική τους ακεραιότητα.



Από σήμερα, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ι.Ν. τοποθέτησε πλαστικά κολωνάκια στη διασταύρωση Κοντοκαλίου-Μαρίνας Γουβιών (στο ύψος της «Παραμυθούπολης»), σε μια προσπάθεοα ν' αποτρέψει τους οδηγούς από μια παράνομη συνήθεια, η οποία ωστόσο, έχει κόστος και σε ανθρώπινες ζωές, καθώς τα ατυχήματα είναι συχνά.



Σύμφωνα μάλιστα, με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Μανώλη Ορφανουδάκη, ο οποίος μίλησε στο enimerosi.com, πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι να «επενδύσει» στην αλλαγή συμπεριφοράς των οδηγών και να ενισχύσει την οδική ασφάλεια με καθοριστικές παρεμβάσεις, όπως αυτή στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας.