Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αλύγιστες γυναίκες» - Το διήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ στην Κέρκυρα

ΚΚΕ
09 Μαρτίου 2020 / 15:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διήμερο αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας με τίτλο "Αλύγιστες Γυναίκες" διοργάνωσε η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ,

που περιελάμβανε:

- Έκθεση φωτογραφικού υλικού για την προσφορά των γυναικών στην ταξική πάλη στην εκατοντάχρονη πορεία του κόμματός μας

- Αρχειακό υλικό, που ευγενικά μας παραχώρησε η συναγωνίστρια Σταματία Δελαπόρτα

- Έκθεση βιβλίου

- Πολιτική ομιλία από την Τζένη Σκέμπρη (μέλος της ΤΕ Κέρκυρας) για τη συμβολή του ΚΚΕ στον αγώνα των γυναικών για την ισοτιμία, που κατέληξε σε κάλεσμα για την ανασύνταξη του κινήματος και την κοινωνική συμμαχία για τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

-Θεατρική παράσταση "Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17" . Στο ρόλο της Αθηνάς η Βάλια Κουμπή, σε σκηνοθεσία-διδασκαλία της Ρούλας Καρδάμη.

Οι εκδηλώσεις έγιναν το διήμερο Σάββατο 7 και Κυριακή 8/3/2020, στη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν την έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού, βλέποντας στιγμές από τη δράση του κόμματος μας και την ηρωική προσφορά των γυναικών στη δράση του.

Σε κλίμα συγκίνησης κι επαναστατικής αισιοδοξίας παρακολούθησαν οι θεατές την παράσταση και καταχειροκρότησαν και τις δυο μέρες την ταλαντούχα Βάλια Κουμπή που έπαιξε το μονόλογο με τρόπο καθηλωτικό υποβοηθούμενη από τη λιτή σκηνοθετική προσέγγιση, που κρατούσε αμείωτη την προσοχή των θεατών, αναβίωσε το κλίμα της εποχής και προσέγγισε με σεβασμό και συγκίνηση μια ιστορική περίοδο γεμάτη ηρωισμό κι αυτοθυσία.