Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αιχμηρός» ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ για την αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Τι απαντάει η Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου

Νοσοκομείο Κέρκυρας
10 Μαρτίου 2020 / 15:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα σχόλιο της Αλεξάνδρας Καλαϊτζόγλου, στα social media, κάτω από την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης για τη Θεία Κοινωνία,

είχε σαν αποτέλεσμα την αιχμηρή απάντηση του Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ.  Σχετικά με το αν η Θεία Κοινωνία είναι επικίνδυνη για μετάδοση του κορωνοϊού, η ΕΝΙΘ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στο Thesseconomy.gr τονίζοντας «Καταγγέλλουμε όποιο γιατρό βάζει την οποιαδήποτε θρησκεία πάνω από την επιστήμη».

«Ένα τσούρμο άθεοι» σχολίασε η πρόσφατα διορισθείσα αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Κέρκυρας Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου.
Το σχόλιο, δεν πέρασε απαρατήρητο από ιατρικούς φορείς και συζητήθηκε ποικιλοτρόπως.

Ο  Γ.Γ της ΟΕΝΓΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών) Παναγιώτης Παπανικολάου, ανέφερε σε προσωπική του ανάρτηση «Η αντιπρόεδρος συμβουλίου διοίκησης δημόσιου νοσοκομείου (Κερκύρας), χαρακτηρίζει δημόσια ως "ένα τσούρμο άθεους" την ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) και κατ' επέκταση την ΟΕΝΓΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών) και τα λοιπά της μέλη, Ενώσεις Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Αχαΐας (ΕΙΝΑ) κλπ που έχουν εκφράσει παρόμοια θέση ως στοιχειώδες μέτρο αποτροπής της μαζικής μετάδοσης.

Επίσης κατ' επέκταση την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Β. Αμερικής, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας κ.ο.κ. 
Είναι ακόμα στην θέση της υπουργέ κ. Κικίλια;»

Την καταγγελία του ΓΓ της ΟΕΝΓΕ κοινοποίησε η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ . 

Το σχόλιο/απάντηση της αντιπροέδρου του δ.σ. του Νοσοκομείου Κερκύρας, Αλεξάνδρας Καλαϊτζόγλου

Ουδέποτε αμφισβήτησα την επιστημονικότητα των δηλώσεων και ενημερώσεων των γιατρών. Πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε. Την ιατρική επιστήμη και τους γιατρούς τους σέβομαι και τους χρειάζομαι όπως όλοι.
Λυπάμαι πολύ διότι η ανάρτηση, η οποία προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση με τα δυσμενή σχόλια, αποτελεί μέρος μόνο μιας συζήτησης μεταξύ φίλων στο f.b.
Στη συνέχεια έχει αναπαραχθεί με λάθος τρόπο στέλνοντας και λάθος μηνύματα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αναμφισβήτητα τον μόνο και πρώτο λόγο δεν θα μπορούσαν παρά έχουν η ιατρική επιστήμη και οι γιατροί.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.