Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβολή του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Κορωνοϊός
12 Μαρτίου 2020 / 10:37

ΑΧΑΡΑΒΗ(ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Αίτημα για αναβολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας,

έκανε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορρά. Το σκεπτικό του αιτήματος είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για την αποφυγή των συναθροίσεων, λόγω κορωνοϊου:

«Κύριε πρόεδρε, με την παρούσα σας διαβιβάζουμε το αίτημά μας για αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13 Μαρτίου.
Η αιτία που επιβάλει την αναβολή είναι η τήρηση των μέτρων πρόληψης από τον κορονοϊό και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Η συνάθροιση 70 αιρετών και αρκετών άλλων πολιτών στο Δημοτικό Σχολείο Αχαράβης, όπου συνεδριάζουμε, νομίζουμε ότι δεν είναι επιτρεπτή κάτω από τις παρούσες συνθήκες και σύμφωνα με τις οδηγίες και αποφάσεις που έχουν παρθεί από τους αρμόδιους φορείς. Στάση ευθύνης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να μην αποστασιοποιηθεί από το συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων που έχουν υποδείξει οι επιστημονικά ειδικοί.
Σε ό,τι αφορά ζητήματα άμεσης ανάγκης για τη λειτουργία του Δήμου και στα οποία χρειάζονται αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από τις δυνατότητες που δίνει ο κανονισμός λειτουργίας του οργάνου (αποφάσεις δια περί φοράς, τηλεδιάσκεψη κ.λπ.).
Τέλος, με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού. Αυτές αφορούν:
 
  1. Να προβληθείηανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Στο παραπάνω πλαίσιο την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αγίου Αθανασίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας καθώς και όλων των αγροτικών ιατρείων της περιοχής.
  2. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης. παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
  3. Να εξασφαλιστεί η επαρκής υγιεινή σε προνοιακά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία.Να υπάρξει ιδιαίτερη μέτρα για τους εργαζόμενους του Δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας και σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με πολλά ή ηλικιωμένα άτομα (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι),. Έλεγχος της προσέλευσης δημοτών στις υπηρεσίες ώστε να μην παρατηρείται αυξημένος συγχρωτισμός. 
  4. Να ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.
  5. Να διασφαλιστούνμε κυβερνητική απόφαση (και του Δήμου για τους εργαζόμενούς του)πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:
-Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.
-Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.
-Σε όσους καλούνται να αναλάβουν την φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.
-Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.
  1. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
  2. Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Πληρώνει πανάκριβα τις αιματηρές περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας, την υποχρηματοδότησή του, την εμπορευματοποίηση, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, δεν μπορεί να πληρώσει ξανά!»
 
 
Αχαράβη, 12/3/2020
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 
                                                                      Ρούσσινος Κώστας
                                                                      Ρούσσινος Αλέξανδρος - Άρης
                                                                      Μπάνος Βάρθης