Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κερκύρας: «Όχι φόβος & πανικός, αλλά αίσθημα ευθύνης»

Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κερκύρας
12 Μαρτίου 2020 / 14:25

Έκκληση της Ι.Χ.Ε.Κ. προς όλους, ν΄ ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης προς τους άλλους και ιδιαίτερα προς τις ευπαθείς ομάδες

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κερκύρας, σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού (Covid19), μετά τον χαρακτηρισμό του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πανδημία».

Η Ι.Χ.Ε. Κέρκυρας υπογραμμίζει:

«Η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κερκύρας, (ΙΧΕΚ) μετά το χαρακτηρισμό από τον ΠΟΥ πανδημίας του κορονοϊού  Covid – 19, κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας να ενημερώνονται και να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες που εξαγγέλλει το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης να μην υπάρχει φόβος και πανικός, διότι είναι κακοί σύμβουλοι και επιδεινώνουν το πρόβλημα, αλλά σεβασμός και αίσθημα ευθύνης προς τους γύρω μας, που ανάμεσα τους βρίσκονται και οι ευπαθείς ομάδες.

Όταν όλοι μας επιδείξουμε υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο, ευαισθησία, αγάπη και κατανόηση για το συνάνθρωπό μας, τότε ο κίνδυνος της πανδημίας θα ξεπεραστεί με το λιγότερο κόστος για τον τόπο μας.

Αξίζουν κάποιες «θυσίες» από τις μικρότερες ως τις μεγαλύτερες ηλικίες, για να είμαστε όλοι υγιείς και να χαιρόμαστε το ευλογημένο δώρο της ζωής!»

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κερκύρας ενημερώνει ότι η συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας 16 Μαρτίου, η οποία φορούσε το μητρικό θηλασμό, αναβάλλεται λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.