Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστολή ταξιδιών για τη Viking - Πέντε κρουαζιέρες της είχαν μέσα την Κέρκυρα

Κρουαζιέρα
12 Μαρτίου 2020 / 15:12

Απόφαση (λόγω κορωνοϊού) του ιδιοκτήτη της νορβηγικής εταιρείας μέχρι την 1η Μαΐου - Πέντε κρουαζιέρες της Viking θα έρχονταν στην Κέρκυρα από 28 Μαρτίου έως 28 Απριλίου - «Άκυρο» και το Crown Princess της εταιρείας Princess Cruises στις 22 Απριλίου

ΝΟΡΒΗΓΙΑ.  Αναστολή της δραστηριότητας της σε ολόκληρο τον κόσμο αποφάσισε η ναυτιλιακή εταιρεία Viking μέχρι και την 1η Μαΐου λόγω του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο εφοπλιστής -δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Νορβηγία για το 2019 σύμφωνα με την Kapital- Torstein Hagen, μέσω video, το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας του.

Μεταξύ των ταξιδιών κρουαζιέρας της εν λόγω εταιρείας, που αναστέλλονται, είναι και πέντε που αφορούσαν την Κέρκυρα, καθώς σε διάστημα ενός μήνα, από 28 Μαρτίου έως 28 Απριλίου , θα προσέγγιζε το λιμάνι της Κέρκυρας μια φορά το πλοίο Viking Sky και τέσσερις φορές το Viking Sea.

Συγκεκριμένα, στις 28 Μαρτίου θα έπιανε λιμάνι στο νησί των Φαιάκων το Viking Sky, ενώ οι επισκέψεις του Viking Sea -βάσει του επίσημου καλενταριού κρουαζιέρας του Ο.Λ.ΚΕ.- ήταν στις 2, 11, 19 και 28 Απριλίου.


φωτογραφία από το E24.no

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

«Οι κρουαζιέρες Viking σταματούν όλη τη δραστηριότητα μέχρι την 1η Μαΐου.
Η ναυτιλιακή εταιρεία σταματά όλη τη δραστηριότητα μέχρι την 1η Μαΐου ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

- Η λειτουργία μιας εταιρείας ταξιδιών σήμερα συνεπάγεται υψηλό κίνδυνο για την καραντίνα της νόσου, καταστρέφοντας έτσι την εμπειρία για τους επισκέπτες μας, λέει ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης Torstein Hagen.

- Όποιος έχει κλείσει ένα ταξίδι μέχρι την 1η Μαΐου μπορεί είτε να πάρει πίσω τα χρήματά του, είτε να κλείσει ένα νέο ταξίδι με έκπτωση σε μεταγενέστερη ημερομηνία.


Ακυρώνει και η Princess Cruises


Στο μεταξύ, και η εταιρεία Princess Cruises ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις κρουαζιέρες της -και για τα 18 πλοία του στόλου της- για μία περίοδο δύο μηνών επηρεάζοντας τις κρουαζιέρες μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Η Κέρκυρα περίμενε την προσέγγιση του Crown Princess στις 22 Απριλίου, το ταξίδι ωστόσο, ακυρώθηκε.