Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα διαχείρισης κρίσης συγκροτεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων (video)

Μερόπη Υδραίου
13 Μαρτίου 2020 / 12:16

Συστάσεις στους δημότες να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την σύσταση ομάδας αντιμετώπισης κρίσης προανήγγειλε η Δήμαρχος Κεντρικής Και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη δύσκολη κατάσταση, την οποία δεν πρέπει να υποτιμήσουμε με κανέναν τρόπο.
Οφείλουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, να σκεφτούμε τις συμβουλές των ειδικών, καθώς εκτιμάται ότι οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά ενδεχομένως και για το νησί μας.  Για το λόγο αυτό προχωράμε σε σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών.

Την Κυριακή θα συναντηθούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στις 12:00 στο Φαληράκι. Οφείλω να ενημερώσω τους δημότες ότι λαμβάνουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και τηρούμε τις ευρωπαϊκές και κυβερνητικές οδηγίες».

Ποιοι θα συμμετάσχουν

Στην εν λόγω σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, ο Δήμαρχος Παξών, ο διοικητής του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Πυρισβεστικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, του Αεροδρομίου, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, του ΕΚΑΒ, του Ερυθμού Σταυρού, της Υπ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν., οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Τουρισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας, η χωρική Αντιπεριφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, υπηρεσιακοί παράγοντες στον τομέα υγείας του Δήμου, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Επίσης έχουν κληθεί οι Βουλευτές του Νομού μας.

Σημειώνεται ότι αναμένεται να συμμετάσχει και η οκταμελής ομάδα εκπροσώπων φορέων του τουρισμού η οποία προέκυψε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την σύσταση ομάδας διαχείρισης τουριστικών κρίσεων υπό την προεδρεία του Αντιδήμαρχου Τουρισμού κ. Παν. Βαρούχα σήμερα το μεσημέρι με την συμμετοχή του συνόλου των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων του νησιού μας. 

Αυστηρά μέτρα, τώρα που δεν έχουμε κανένα κρούσμα

Παράλληλα ενημέρωσε ότι έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλες τις κτιριακές δομές δημοτικής αρμοδιότητας και ήδη έχουν ληφθεί και μία σειρά μέτρων προστασίας για το προσωπικό.

Επιπλέον ανέφερε «εκτιμούμε ότι όσο πιο αυστηρά μέτρα λάβουμε τώρα, που δόξα το Θεό δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ακόμα κρούσμα στο νησί και το νομό μας, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσοστό που θα προφυλαχθούμε. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε με συνέπεια και σοβαρότητα τη συγκεκριμένη απειλή. 

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν συνέπεις και είμαστε ρεαλιστές. Ωστόσο είναι προτιμότερο να ληφθούν μέτρα τώρα και να διανύσουμε μια περίποδο των δύο ενδεχομένως μηνών κατά το δυνατόν πιο ανώδυνα, ώστε να μπορούμε να λειτουργήσουμε κανονικά ως τουριστικός προορισμός τους κατεξοχήν καλοκαιρινούς μήνες.

Συγχρόνως πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να πανικοβληθούμε, ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτή τη στιγμή και καλώ τους δημότες να δείξουν ψυχραιμία και σύνεση. Θα πρέπει να τονίσω ότι οι πολίτες δεν έχουν μόνο ατομική ευθύνη αλλά έχουν και συλλογική κοινωνική ευθύνη».

Επίσης η Μερόπη Υδραίου υπογράμμισε πως όταν έχουν κλείσει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν είναι υπεύθυνη συμπεριφορά να είναι γεμάτες οι καφετέριες, οι πλατείες και οι κοινόχρηστοι χώροι όπου συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι. 

«Πρέπει να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία» τόνισε η κ. Υδραίου.