Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημήτρης Μπιάγκης: Αναγκαία η συνεργασία των τοπικών φορέων

Κορωνοϊός
15 Μαρτίου 2020 / 17:23

Προτάσεις του βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής κατά τη συνεργασία των τοπικών αρχών στο Φαληράκι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 15/3/2019, στον προαύλιο χώρο στο Φαληράκι,  Στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 15/3/2019, στον προαύλιο χώρο στο Φαληράκι, ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα, με πρωτοβουλία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου για τον κορωνοϊό, και παρά τις αποχωρήσεις και τις διαφορετικές απόψεις που δυστυχώς ακούστηκαν για την αναγκαιότητα αυτής από μεμονωμένους συμμετέχοντες, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινημάτος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, συμμετείχε με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα στην εποικοδομητική κατά τα άλλα συζήτηση των εμπλεκομένων φορέων στεκόμενος στο ύψος των περιστάσεων, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορυφαίου θέματος σε τοπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας δομής στον χώρο του παλαιού ΙΚΑ, όπου θα λειτουργεί ως ανάχωμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα χρίζουν άμεσων συμβουλών και ιατρικών υποδείξεων, ώστε να αποσυμφορηθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά και να είναι εφικτή η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών, καθώς η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί σε κεντρικό επίπεδο καθυστερεί να προσφέρει τις ανάλογες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ο Βουλευτής πρότεινε στον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Κώστα Σπίγγο, η νέα δομή να στελεχωθεί με ιατρούς με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου, γεγονός που έγινε κοινά αποδεκτό, καθώς θα μπορούσαν τα μέλη του Συλλόγου εκ περιτροπής να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες τους στο κοινό, γεγονός που θα βοηθούσε στο να αποφευχθεί η συμφόρηση στο Γενικό Νοσοκομείο, όσο και στα ιδιωτικά ιατρεία από τους πολίτες που νιώθουν την ανάγκη να συμβουλευτούν ιατρό για την κατάσταση της υγείας τους.

Τέλος, ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τους εκπροσώπους του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, του ΕΚΑΒ, του Ερυθμού Σταυρού, της Υπ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν. για τα θέματα που άπτονται άμεσης επίλυσης και πιθανόν να άπτονται στον τομέα της Ναυτιλίας και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα αυτά στον Υπουργό στην αυριανή συνάντηση που θα έχει μαζί του στα πλαίσια της συζήτησης του νέου νομοσχεδίου για τη Ναυτιλία στη Βουλή.