Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπάσκετ στην Γαρίτσα, τέλος! Ευτυχώς υπήρξαν αντανακλαστικά (photos)

Γαρίτσα
17 Μαρτίου 2020 / 08:08

Μια από τις λίγες -είναι αλήθεια- περιπτώσεις που στην Κέρκυρα ο κόσμος δεν έδειχνε να... καταλαβαίνει την οδηγία «Μένουμε σπίτι», ήταν το γηπεδάκι μπάσκετ στην Γαρίτσα. Ο Δήμος αντέδρασε άμεσα και το «σφράγισε»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Γρήγορα αποδείχθηκαν -τηρουμένων των αναλογιών και των πόσων πραγμάτων πρέπει να γίνουν σε ρυθμούς dt για την προστασία της δημόσιας υγείας- τα αντανακλαστικά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων στην περίπτωση της αλόγιστης συνάθροισης ατόμων στα κατά τόπους μικρά -υπαίθρια- γήπεδα μπάσκετ στην Κέρκυρα.



Εν μέσω πανδημίας Covid19, η εντολή «Μένουμε σπίτι» είναι ξεκάθαρη. Οι εικόνες από την Κέρκυρα, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, αποδεικνύουν ότι οι Κερκυραίοι έχουν στη συντριπτική τους πλειονότητα καταλάβει την «περιπέτεια», στην οποία έχει μπει ολόκληρος ο πλανήτης με τον κορωνοϊό... Μένουν σπίτι, περιορίζουν τις μετακινήσεις τους και προσπαθούν -κυρίως μεμονωμένα- να πάρουν λίγο ήλιο και καθαρό αέρα (νησί γαρ) προστατεύοντας αφενός τους εαυτούς τους, αφετέρου το κοινωνικό σύνολο από την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.



Μια από τις λίγες -είναι αλήθεια- περιπτώσεις που στην Κέρκυρα ο κόσμος δεν έδειχνε να... καταλαβαίνει την οδηγία «Μένουμε σπίτι», ήταν το γηπεδάκι μπάσκετ στην Γαρίτσα...



Ο Δήμος αντέδρασε άμεσα και το «σφράγισε»! Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν δύο-τρεις μέρες (σ.σ. οι «ρεπόρτερ» κάθε είδους στα social media, όπως είναι φυσικό, ξεσάλωσαν!) μέχρις ότου οι ιθύνοντες εμφανίσουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά -σε άλλους Δήμους, στην Αθήνα (σ.σ. Γλυφάδα) και όχι μόνο, ξηλώθηκαν προ ημερών οι στεφάνες από τις μπασκέτες με το που διαπιστώθηκε ότι εκεί συγκεντρώνονταν πολλά παιδιά- ωστόσο, και στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, πήραν τη σωστή απόφαση διασφαλίζοντας ότι θα κλείσει και αυτή η «πληγή».



Το enimerosi.com επικοινώνησε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Καθημερινότητας, Χάρη Γιώτη και Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκο Καλόγερο, προκειμένου ν' αποσαφηνιστεί αν το «σφράγισμα» αυτό, το οποιο αποτυπώνεται και στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, θα περιλαμβάνει όλα τα γήπεδα μπάσκετ.



Όπως τόνισε ο Νίκος Καλόγερος, ο Δήμος προσπαθεί σε καθημερινή βάση να ελέγξει και να εφαρμόσει όλα όσα επιβάλουν οι κυβερνητικές οδηγίες και στο πλαίσιο αυτό θα σφραγιστούν όλα τα υπάιθρια γήπεδα μπάσκετ (σ.σ, Κουλίνες, Μαντούκι κτλ), αλλά και οι παιδικές χαρές.

Αφαίρεση της στεφάνης από κάθε μπασκέτα, αλλά και κορδέλες, οι οποίες αποτρέπουν αυτούς, που... ενδιαφέρονται περισσότερο για την άθλησή τους από την προστασία από τον κορωνοϊό, θα τοποθετηθούν παντού, όπως στην Γαρίτσα.



Κίνηση επιβεβλημένη από τον Δήμο προκειμένου να καταλάβουν ακόμα κι εκείνοι που μέχρι σήμερα αδυνατούν να καταλάβουν τα αυτονόητα...