Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ. Βόρειας Κέρκυρας: «Ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Αγ. Αθανασίου»

ΛΑ.ΣΥ.
17 Μαρτίου 2020 / 12:00

«Το Κ.Υ. Αγίου Αθανασίου, η μοναδική δημόσια μονάδα υγείας στην Β. Κέρκυρα, καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες 20.000 και πλέον ανθρώπων...» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ανάγκη ενίσχυσης, με την άμεση λήψη μέτρων, του Κέντρου Υγείας Αγίου Αθανασίου, τονίζει με ανακοίνωσή της η ποαράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης στη Βόρεια Κέρκυρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ. στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, Βαρθολομαίος Μπάνος, Κωνσταντίνος Ρούσσινος και Αλέξανδρος-Άρης Ρούσσινος, αναφέρει:

«Μέσα στις συνθήκες εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κ.Υ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, έχει αφεθεί κυριολεκτικά πλήρως αβοήθητο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή, ούτε κάποια στοιχειώδη υλικά για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία της υγείας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν καθόλου μάσκες και ήδη παρατηρείται έλλειψη σε αντισηπτικά.

Το Κ.Υ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, η μοναδική δημόσια μονάδα υγείας στην Β. Κέρκυρα, καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες 20.000 και πλέον ανθρώπων. 

Χρειάζεται σήμερα να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υλικά και να ενισχυθεί άμεσα και σε προσωπικό, προκειμένου να επιτελέσει όπως πρέπει το ρόλο του»