Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς κρούσμα η Κέρκυρα. Προμήθεια εργαστηρίου εξέτασης δειγμάτων από το νοσοκομείο

6 υπε
18 Μαρτίου 2020 / 11:32

Τούτο προκύπτει από πηγές τόσο νοσοκομειακές όσο και της Υγειονομικής Περιφέρειας. Ιατρικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι όλα δείχνουν, πως κατά την περίοδο που τα μέτρα της απομόνωσης ήταν χαλαρότερα (τον Φεβρουάριο) δεν μπήκε ιογενές κρούσμα από τις πύλες εισόδου του νησιού. Υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των οδηγιών και των κανόνων απομόνωσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξαιρετικά σημαντική η μέχρι το πρωί της Τετάρτης διαπίστωση ότι το νησί δεν έχει πληγεί από τον κορωνοϊό. Τούτο προκύπτει από πηγές τόσο νοσοκομειακές όσο και της Υγειονομικής Περιφέρειας. Ιατρικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι όλα δείχνουν, πως κατά την περίοδο που τα μέτρα της απομόνωσης ήταν χαλαρότερα (τον Φεβρουάριο) δεν μπήκε ιογενές κρούσμα από τις πύλες εισόδου του νησιού. Εάν είχε εκδηλωθεί κάτι ακόμα και με με ήπια συμπτωματολογία, είναι στατιστικώς βέβαιο ότι 15-20 μέρες μετά θα είχε προκύψει και το σοβαρότερο.
Οι διαπιστώσεις αυτές υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των οδηγιών και των κανόνων απομόνωσης.

Εργαστήριο

 
Για την αποσυμφόρηση μάλιστα των εργαστηρίων του Ινστιτούτου Παστέρ, όπως ανακοινώθηκε στην σύσκεψη των παραγόντων της διοίκησης της Κυριακή, στο νοσοκομείο πρόκειται να εγκατασταθεί αντιδραστήριο για την εξέταση των  δειγμάτων για κορωνοϊό. Μάλιστα η δήμαρχος, Μ. Υδραίου ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής Αρχής κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων να συμβάλλει στην προμήθεια του εργαστηρίου.