Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρόδη Κράτσα: Παρέμβαση της περιφερειακής αρχής για την ανεξέλεγκτη προσέγγιση σκαφών

Ρόδη Κράτσα
18 Μαρτίου 2020 / 13:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τα Υπουργεία Υγείας & Ναυτιλίας επικοινώνησε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, σχετικά με τον κατάπλου επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών από Ιταλία και Αλβανία.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε τονίζει ότι «απέδωσε καρπούς η επισταμένη παρέμβαση και επιμονή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα - Τσαγκαροπούλου προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να ενταχθεί στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας - Υποδομών & Μεταφορών - Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το θέμα της απαγόρευσης προσέγγισης σκαφών και το ρόλο που θα αναλάβει το Λιμενικό Σώμα.

Όπως αναφερει η εν λόγω Κοινη Υπουργικη Απόφαση, στους προσωρινούς περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα, είναι και εκείνες των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία και την Ιταλία και ιδιαίτερα του εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) όπως και ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια. Στον εν λόγω προσωρινό περιορισμό, περιλαμβάνεται και ο κατάπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής στην Ελληνική επικράτεια.

“Επισημαίνουμε ότι τα Ιόνια Νησιά είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον κίνδυνο ανεξέλεγκτης προσέγγισης από Ιταλία, Αλβανία και Κροατία σκαφων αναψυχής και για αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Λιμενικές Αρχές παντού για τον έλεγχο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων” δηλώνει η Περιφερειάρχης.
 
Η Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου παραμένει σε άμεση επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς για το συντονισμό των ενεργειών, τόσο για την αποτίμηση των εξελίξεων, όσο και την εξειδίκευση των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του ιου σε κάθε επίπεδο».