Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπλόκο σε Βολιώτη ιδιοκτήτη φορτηγού

Ταχυδρόμος Μαγνησίας
20 Μαρτίου 2020 / 15:42

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Πήγε να πάρει τα παιδιά του από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπουδάζουν

Σε ρόλο «ντετέκτιβ» ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και δόθηκε εντολή να τεθούν όλοι σε καραντίνα. 
Μπλόκο σε Βολιώτη ιδιοκτήτη φορτηγού έκαναν χθες οι υγειονομικές αρχές στην Ηγουμενίτσα προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο γιοι του στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται για τον κορονοϊό, καθώς επέστρεφε από τη Μεγάλη Βρετανία. Τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο συμβάν δημοσιοποίησε μετά από ενημέρωση που είχε από τις αρχές ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός μιλώντας χθες το απόγευμα στο Mega Channel.
Μάλιστα σε έντονο ύφος ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στην περίπτωση του Βολιώτη αυτοκινητιστή εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το γεγονός, ότι ορισμένοι επιμένουν να μη σέβονται την υποχρέωση που έχουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας που έχει επιβάλει η Πολιτεία για λόγους δημόσιας υγείας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε πως αν δεν υπήρχε η έγκαιρη παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τις αρμόδιες αρχές, ενδεχομένως τόσο ο αυτοκινητιστής όσο και τα παιδιά του να συνέχιζαν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην πόλη, δίχως να λαμβάνουν τα επιβεβλημένα από την Πολιτεία μέτρα προστασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπόλοιπη τοπική κοινωνία.
Μάλιστα ο κ. Αγοραστός συνδύασε την αναγκαιότητα να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από όλους όσους έχουν επιστρέψει πρόσφατα από το εξωτερικό, με το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στον Βόλο, το οποίο καταγράφηκε σε 22χρονο ο οποίος επίσης πρόσφατα είχε επιστρέψει από τη Μεγάλη Βρετανία όπου τα μέτρα κατά του ιού έχουν καθυστέρησαν σημαντικά.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κρούσμα που έχουμε στον Βόλο είναι από Βρετανία. Ταξίδεψαν με την Ryanair, αποβιβάστηκαν στην Αθήνα, ταξίδεψε με το ΚΤΕΛ ο 22χρονος και ήρθε στον Βόλο» ήταν η χαρακτηριστική επισήμανσή του.