Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για το εργαστήριο διάγνωσης του ιού, στο νοσοκομείο Κερκύρας

κορονοϊός
20 Μαρτίου 2020 / 17:10
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ξεκίνησε την λειτουργία του τηλεφωνικό Κέντρο (26610-25555) παροχής πληροφοριών και οδηγιών. Στελεχώνεται και με ψυχολόγους. Επεκτείνεται στη «Βοήθεια στο σπίτι».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η στατιστική στην υπηρεσία της αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, έχει ως υπόδειγμα την συμπεριφορά της Κορέας, που θεωρείται το καλύτερο παράδειγμα στις μετρήσεις και την ανταπόκριση της κοινότητας στα μέτρα απομόνωσης και συμπεριφοράς. Κι όπως δεν παραλείπουν να επισημαίνουν οι άνθρωποι του ιατρικού συλλόγου Κερκύρας, κάτι τέτοιο χρειάζεται την υποδομή του. Δηλ. την αποκέντρωση της διενέργειας της εξέτασης έτσι ώστε να περιλαμβάνει περισσότερους, κάνοντας εγγυρότερη τη «δημοσκόπηση».
Τα νέα επί του προκειμένου είναι καλά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες, νοσοκομειακές πηγές, έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα ώστε να εξοπλιστεί το Γενικό Νοσοκομείο με το pcr Εργαστήριο, αναλύσεων υγρής βιοψίας. Πρόκειται για μια δαπάνη της τάξης των περίπου 45 - 50 χιλ. €, χρήματα που συγκεντρώνονται με την συνδρομή του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων κ.α. Φορέων έτσι ώστε η προμήθεια να γίνει το συντομότερο.

Ο σημερινός Γολγοθάς
 
Σήμερα η διενέργεια της εξέτασης είναι ένας Γολγοθάς εφόσον μετά τη λήψη του επιχρίσματος καλείται ειδική Υπηρεσία courier από τα Γιάννενα, που εντέλλεται να μεταφέρει το δείγμα μέχρι το αεροδρόμιο. Από το «Ελ. Βενιζέλος» και μέχρι τα Εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ απαιτείται η επιστράτευση άλλου ειδικού courier. Γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί εξακοντίζεται έτσι το κόστος της διενέργειας της εξέτασης, όπως και της συγκέντρωσης όλων των περιπτώσεων στην Αθήνα.

Και ψυχολογική βοήθεια
 
Στο μεταξύ ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί, η λειτουργία της εθελοντικής Υπηρεσίας πληροφόρησης (τηλεφωνικό κέντρο 26610-25555) και παροχής βοήθειας σε συνεργασία του Δήμου και ιδιωτών γιατρών, μελών του τοπικού, ιατρικού συλλόγου. Η Υπηρεσία στελεχώνεται και από άλλους εκτός των ιατρών, εθελοντές ενώ εντός των προσεχών ωρών θα προστεθούν και ψυχολόγοι από το «Ν. Μώρος». Προϊόντος του χρόνου θα διευρύνεται το ωράριο της αναταπόκρισης ενώ θα επεκταθεί και σε συμπληρωματικές λειτουργίες της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.