Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την έκτακτη και ειδική εκπαίδευση όλων των υγειονομικών του νοσοκομείου ζητάει η 6η ΥΠΕ

6η υπε
23 Μαρτίου 2020 / 10:12
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε η προετοιμασία για την επόμενη φάση της διάδοσης του κορωνοϊού, που ελπίζεται να μην είναι εδώ τόσο μαζική και οξεία όσο τουλάχιστον σε γειτονικές, ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας η Διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου εντέλλεται από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια να προχωρήσει στην εκπαίδευση του ιατρικού και νοσοκομειακού προσωπικού στη χρήση εργαλείων και συσκευών καθώς και τη διαχείριση φαρμακευτικών σκευασμάτων για την περίπτωση.

Συγκεκριμένα ζητείται να πραγματοποιηθεί ταχύρυθμο σεμινάριο εξοικείωσης χρήσης αναπνευστήρων (σταθερών & φορητών) σε όλους από αναισθησιολόγους και γιατρούς Εντατικής και Αυξημένης Φροντίδας.

Ανάλογη εκπαίδευση πρέπει να γίνει και στη διαδικασία προσδιορισμού της προτεραιότητας των θεραπειών των ασθενών με βάση τη σοβαρότητα της κατάστασής τους. Αυτή η μέθοδος απαιτείται από τα πράγματα όταν οι πόροι είναι λιγοστοί για να αντιμετωπιστούν άμεσα όλοι, επηρεάζοντας τη σειρά και την προτεραιότητα της επείγουσας θεραπείας, της επείγουσας μεταφοράς ή του προορισμού μεταφοράς για τον ασθενή. Αυτή η εκπαίδευση θα γίνει από λοιμωξιολόγους, πνευμονολόγους και παθολόγους, που γνωρίζουν το αντικείμενο.


Για την εκπαίδευση, η Διοίκηση του νοσοκομείου θα πρέπει να ανοίξει βιβλίο παρουσίας με την υπογραφή του εκπαιδευομένου υγειονομικού, ιατρού, νοσηλευτή στο τέλος των σεμιναρίων, που θα πρέπει να διεξαχθούν το συντομότερο.
Η εντολή της 6ης ΥΠΕ απευθύνεται στη Διοίκηση κάθε νοσοκομείου της Υγειονομικής Περιφέρειας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.