Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Νομιμοποίηση» της καταστολής βλέπει το ΕΚΙ

Ηπειρωτικός Αγών
23 Μαρτίου 2020 / 16:50

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Για αξιοποίηση του κορωνοϊού για τη «νομιμοποίηση» της καταστολής στη συνείδηση του λαού,

κατηγορεί την κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως η προστασία της δημόσιας υγείας δεν εξασφαλίζεται με κατασταλτικές διατάξεις, οι οποίες θίγουν τις λαϊκές ελευθερίες, αλλά κυρίως με μέτρα πρόληψης (πρώτ' απ' όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους» και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Το ΕΚΙ υπογραμμίζει ότι ο νέος περιορισμός της κυκλοφορίας δημιουργεί αντικειμενικούς περιορισμούς στη λειτουργία εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, την ώρα που φουντώνουν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και λήψης αντεργατικών μέτρων.
«Την ίδια ώρα που παίρνουν μέτρα στήριξης των καπιταλιστών, με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επέβαλαν ακόμα και πολιτική επιστράτευση απεργών για να καταστείλουν τις αντιδράσεις στα αντεργατικά μέτρα που επιβάλουν και τα προετοίμαζαν χρόνια τώρα. Έχουμε πικρή πείρα, όσα μέτρα επιβάλουν σε κάθε κρίση έρχονται για να μείνουν στο διηνεκές. Αν νομίζει λοιπόν η κυβέρνηση ότι βρήκε την ευκαιρία, αξιοποιώντας την εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία για τον λαό μας, να υλοποιεί αντιδραστικά μέτρα που έχει στο συρτάρι της για να βάλει στην καραντίνα τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, είναι γελασμένη», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως τώρα πρέπει να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας για την προστασία της υγείας τους, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών τους, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Και καταλήγει λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να υπάρχει μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και η απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις.