Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε η ΜΕΘ | Θωρακίζεται το νησί εν μέσω πανδημίας – Το μήνυμα του Βουλευτή

Ημέρα Ζακύνθου
23 Μαρτίου 2020 / 17:15

ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Άνοιξε σήμερα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο. Το πρωί το ιατρικό και νοσηλευτικό

προσωπικό ανέλαβε πλήρως καθήκοντα και πλεόν θα γίνονται κανονικά οι βάρδιες στη μονάδα.
Πρόκειται για μία εξαιρετική εξέλιξη στον τομέα της υγείας και για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και των εργαζομένων του νοσοκομείου που ικανοποιείται και μάλιστα, το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται στην παρούσα φάση που υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της εξάπλωσης κορωνοϊού.
Το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:
Μια βασική προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης και του Βουλευτή Ν. Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη υλοποιείται σήμερα το πρωί, με το άνοιγμα της πλήρως εξοπλισμένης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου. Η λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας γίνεται πραγματικότητα μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία παρέμενε κλειστή, εξαιτίας των άστοχων ενεργειών και των εγκληματικών παραλείψεων της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Ο Βουλευτής δήλωσε, «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διοικητή του Γ.Ν.Ζ. κ. Γ. Ραγκούση για την άψογη συνεργασία του, αλλά και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλη για την πολύτιμη βοήθειά του. Βεβαίως, δεν θα μπορούσα παρά να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου προς τον ιατρό κ. Λογοθέτη Διονύση διευθυντή εντατικολόγο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο οποίος μετά από επικοινωνία μας, συμφώνησε χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσει τον τόπο του αναλαμβάνοντας την επιστημονική και διοικητική ευθύνη της Μονάδας. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και στο συνεργείο καθαρισμού του Νοσοκομείου μας, για τη σημαντική συμβολή τους στο άνοιγμα της Μ.Ε.Θ.»
Τέλος, ο Βουλευτής τόνισε πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Άλλωστε, οι προβλέψεις για άνοιγμα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και για επιπλέον κλίνες και κρεβάτια εντατικής, η αγορά αναπνευστήρων και αναλώσιμων, αλλά και οι προσλήψεις 2.000 νοσηλευτών και ειδικών ιατρών είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που έχουν ήδη δρομολογηθεί προκειμένου να στηριχθεί η Δημόσια Υγεία.