Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: «Αέρας κοπανιστός» από την Περιφερειάρχη για το πρόβλημα νερού στα Ιόνια Νησιά

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
24 Μαρτίου 2020 / 07:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το περιεχόμενο του δελτίου τύπου της Ρόδης Κράτσα για την «Παγκόσμια Ημέρα Νερού» σχολιάζει ο Θ.Γαλιατσάτος, πρώην Περιφερειάρχης, καταλογίζοντάς της άγνοια και επιδερμική αντιμετώπιση:

Δελτίο τύπου με την ευκαιρία της "παγκόσμιας ημέρας νερού" εξέδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Θα περίμενε κανείς, εκτός από τις τυπικές γενικόλογες διατυπώσεις, σε ένα τέτοιο δελτίο τύπου να υπάρχει αναφορά στα μεγάλα προβλήματα νερού που αντιμετωπίζουν τα μικρά και μεγάλα νησιά της Περιφέρεια μας. Φαίνεται όμως ότι η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου "περί άλλα τυρβάζει".

Διότι χωρίς καμία αναφορά στα υπαρκτά προβλήματα και ιδιαίτερα του πόσιμου νερού, κλείνει το σχετικό δελτίο με την αναφορά ότι η "...η υπόθεση νερού σε ευρύτερη κλίμακα θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για κάθε νησί της περιφέρειας μας..."
Άγνοια; αδιαφορία; επιδερμική αντιμετώπιση ενός καίριου προβλήματος για την ζωή και την ευημερία;

Τί θα μελετήσει άραγε η κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου;

1. το μέγιστο υδρευτικό πρόβλημα της Κέρκυρας με το Έργο των Φραγμάτων και την Α' φάση των 49 εκατ. ευρώ που επί πολλούς μήνες είναι έτοιμο για δημοπράτηση;

2. τις μεγάλες ανάγκες πόσιμου νερού στα μικρά νησιά της ΠΙΝ που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με κοστοβόρες αφαλατώσεις;

3. τις εκτεταμένες αντικαταστάσεις του φθαρμένου η και πλήρως κατεστραμμένου δικτύου σωληνώσεων που χρειάζονται σε όλα τα νησιά;

4. την ταχεία υλοποίηση των έργων ύδρευσης σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά (Ληξούρι), Λευκάδα, Παξούς, Κέρκυρα που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ των Ιονίων Νήσων από την Περιφερειακή Αρχή/ΑΝΑΣΑ:

Απλούστατα η έκδοση δελτίων τύπου με περιεχόμενο "αέρα κοπανιστό" από την περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου καλά κρατεί!