Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φυλάκιση ενός έτους σε επιχειρηματία ο οποίος άνοιξε το κατάστημά του στη Ρόδο

Η Ροδιακή
24 Μαρτίου 2020 / 14:47

ΡΟΔΟ. Ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 360 ημερήσιων μονάδων επί 5 ευρώ την ημέρα,

επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 44χρονο επιχειρηματία που συνελήφθη σε χωριό της Ρόδου να λειτουργεί το κατάστημά του, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατά τους ίδιους ελέγχους που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο, συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα, στην πόλη της Ρόδου, τα οποία λειτουργούσαν επιχειρήσεις παραβιάζοντας τους ισχύοντες απαγορευτικούς κανόνες εξυπηρέτησης πελατών. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται από όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας και στο νησί μας, το περασμένο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 το βράδυ και ειδικότερα λίγο μετά τις 10, εντοπίστηκε ο 44χρονος να λειτουργεί την επιχείρησή του η οποία ανήκει στην κατηγορία που θα έπρεπε να είναι κλειστή βάσει των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 44χρονος να συλληφθεί και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του, για «παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».
Ο συλληφθείς κρατήθηκε το Σαββατοκύριακο και χθες το μεσημέρι δικάστηκε από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καθώς και χρηματικό πρόστιμο 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 ευρώ την ημέρα.

Στην πρότασή του η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο ο 44χρονος να καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδονται και τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του κ. Βασίλης Καβουριού, τόνισε πως η επιχείρησή του λειτουργούσε, όμως με αναποδογυρισμένα τα καθίσματα, χωρίς την εκπομπή μουσικής και μόνο για τη διάθεση προϊόντων “take away”.

Σημειώνεται πως ο 44χρονος δεν διέθετε άδεια λειτουργίας για την επιχείρησή του, ενώ κατά της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.
Οι άλλες περιπτώσεις
Ωστόσο η περίπτωση του 44χρονου δεν ήταν η μόνη που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές της περιοχής μας. Και προχθές (Κυριακή 22 Μαρτίου) συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα διότι εντοπίστηκαν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, «στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν επιχειρήσεις παραβιάζοντας τους ισχύοντες απαγορευτικούς κανόνες εξυπηρέτησης πελατών.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν συλληφθεί 13 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».