Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάτρα: Ιερέας λειτούργησε κανονικά, παρά την απαγόρευση - Τα έβαλαν με τον δημοσιογράφο (video)

ΠΑΤΡΑ
26 Μαρτίου 2020 / 08:56

ΠΑΤΡΑ. Αγνοώντας τις υποδείξεις της Πολιτείας και την Εκκλησίας, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα λειτούργησε κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Patras tv, 30 περίπου χριστιανοί αγνόησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης και συγκεντρώθηκαν στο ναό της Πάτρας που λειτούργησε κανονικά, παρότι έχει επιβληθεί απαγόρευση. Έτσι, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα λειτούργησε κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις τόσο από την εκκλησία όσο και από την Πολιτεία.

«Δεν φοβάσαι το Θεό;» φώναζαν οι πιστοί στην Πάτρα



Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι πως ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής που κατέγραψε τον ασυνείδητο ιερέα και τους απείθαρχους πολίτες, σχεδόν προπηλακίστηκε προκειμένου να μην πάρει πλάνα από την λειτουργία.

«Δεν φοβάσαι τον Θεό;» ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, με κάποιον άλλο από τους παρευρισκόμενους να λέει: «Δεν έχει οικογένεια;». Ανάμεσα στους πιστούς που αντέδρασαν και μια γυναίκα που ακούγεται να λέει: «Να πα να πνιγεί κι η κυβέρνηση μπροστά στην Παναγία».

Όταν λοιπόν ο δημοσιογράφος μπήκε με την κάμερα στον ναό εμποδίστηκε από πιστούς. Η λειτουργία διεκόπη και άπαντες τα έβαλαν με τον δημοσιογράφο ο οποίος κατέγραφε την σκηνή.


Το τοπικό μέσο dete.gr σημειώνει πως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ενημερώθηκε για την ενέργεια του π. Αναστασίου που τέλεσε την λειτουργία και έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα σε βάρος του.
  
Πηγές: dete.gr, patrastv