Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν ενισχύονται οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία, γράφει ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ!

επσκ
26 Μαρτίου 2020 / 19:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ρελάνς στην ανακοίνωση ικανοποίησης της περιφερειάρχη για την κυβερνητική πρόνοια όσον αφορά στη λειτουργία των αθλητικών σωματείων λόγω κρίσης, κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων (ΕΠΣΚ), Παναγιώτης Ποζίδης. Γράφει:

Δημιουργήθηκε μια ευφορία που προκάλεσαν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για δήθεν οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων μέσα από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για τον «Καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 2 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 Α), με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Υ.Α με αριθμ. Α.1053/2020, ΦΕΚ 949/Β/21-3-2020).
Με τη συμπερίληψη των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας 9311, 9312, 9313, 9319 και με τις υποκατηγορίες τους (εξαψήφιων και οκταψήφιων) δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα επιχορηγηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία με το ποσό των 800 ευρώ, επειδή έχουν τον κωδικό 93121000, που αφορά σε αθλητικές δραστηριότητες.
Όμως η εντύπωση αυτή δεν είναι βάσιμη, αφού η ενίσχυση αφορά φυσικά πρόσωπα, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις, που απασχολούν προσωπικό και από την εξειδίκευση των μέτρων από τη Γ.Γ.Α  φαίνεται ότι τα μέτρα αφορούν κάποια σωματεία με εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, στα οποία φυσικά δε συμπεριλαμβάνονται τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Τα μέτρα ενίσχυσης των σωματείων αφορούν άλλες επαγγελματικές κατηγορίες του αθλητισμού, που απασχολούν εργαζόμενους (υπαλλήλους, προπονητές κ.ά).
Η κυβέρνηση θα πρέπει την κρίσιμη αυτή να ανταποκριθεί στην υποχρέωση στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και να επιχορηγήσει τα σωματεία, γιατί πλέον στο ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσουν.