Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρώτο κρούσμα με κορωνοϊό στη Ρόδο σε μωράκι 7,5 μηνών

ΡΟΔΟΣ
27 Μαρτίου 2020 / 06:33

ΡΟΔΟΣ. Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού για το νησί της Ρόδου διαγνώστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Πρόκειται για μωράκι 7,5 μηνών το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το  μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης τις προηγούμενες μέρες και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Πρόκειται για οικογένεια αλλοδαπών που διαμένει στην περιοχή του Αρχαγγέλου.

Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης. Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάσει του πρωτοκόλλου που τηρείται, έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κος Ρουμάνης και οι αρμοδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Λαμβάνονται άμεσα μέτρα στον Αρχάγγελο

Σε δηλώσεις που έκανε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κος Νικόλαος Διμέλης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και επισήμανε ότι θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή από αύριο, όλη η σχετική διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις ενώ κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να περιοριστεί μόνο στις αναγκαίες μετακινήσεις. Ο ίδιος επισήμανε ότι θα ακολουθηθούν κατά γράμμα όλες οι εντολές και οι υποδείξεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η οικογένεια των αλλοδαπών εγκαταστάθηκε στο χωριό τα τρία τελευταία χρόνια όπου ζουν κι εργάζονται. Από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία ιχνηλάτησης του περιστατικού και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να τεθούν σε αυστηρό περιορισμό τόσο η οικογένεια, όσο και όλοι όσοι είχαν άμεση σχέση μαζί τους.

Πηγή: rodiaki.gr