Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατί εξαιρούνται οι Κερκυραίοι Ρομά των μέτρων για τον κορωνοϊό;

κορωνοϊός
28 Μαρτίου 2020 / 17:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εξαίρεση της Κέρκυρας από τη χρηματοδότηση για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού σε καταυλισμούς Ρομά, επισημαίνει με ανακοίνωση της η Τ.Ε. του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020) δημοσιεύτηκε απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Έκτακτη κατανομή ποσού 2.255.000,00 €, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρουςέτους 2020 σεΔήμους της Χώρας, προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 σεοικισμούς και καταυλισμούς Ρομά.» 
Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δε συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση και δε θα λάβει την έκτακτη χρηματοδότηση.
Η αδικία αυτή θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα καθώς και στο Δήμο μας υπάρχει καταυλισμός Ρομά που έχει ανάγκη θωράκισης απέναντι στην πανδημία.
Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει διορθωτική απόφαση που να περιλαμβάνει και το Δήμο μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι επόμενες βδομάδες θα είναι πιο δύσκολές και για αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή να δράσουν άμεσα.