Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολύμανση χθες βράδυ στους Ευρωπούλους-Σερεμέτης: Συνεχίζουμε τους καθαρισμούς

Υπηρεσία Καθαριότητας
30 Μαρτίου 2020 / 08:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρωτοβουλία να πλύνει και να απολυμάνει τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής των Ευρωπούλων πήρε

χθες βράδυ η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, λόγω της γνωστοποίησης του πρώτου θετικού στον κορωνοϊό περιστατικού στην Κέρκυρα.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης επεσήμανε στο enimerosi.com ότι οι καθαρισμοί των δημόσιων και πολυσύχναστων χώρων έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με βυτιοφόρα του Δήμου να πλένουν με διάλυμα χλωρίνης πλατείες, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λπ. σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη συγκέντρωση μικροβίων στα σημεία διέλευσης πολλών ανθρώπων. Επίσης απολυμάνθηκαν οι αύλειοι χώροι του Νοσοκομείου Κέρκυρας, σε συνεννόηση με τον Διοικητή Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Με την γνωστοποίηση χθες ότι ο ασθενής από κορωνοϊό είναι κάτοικος Ευρωπούλων και λόγω της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής, η Υπηρεσία Καθαριότητας έπλυνε πεζοδρόμια, κάδους καθώς και την πλατεία. 

Όπως λέει ο Γιάννης Σερεμέτης, οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς και θα γίνονται επαναμβανόμενα σε κεντρικά σημεία. Σημείωσε μάλιστα ότι δέχεται αιτήματα πολιτών και από άλλες περιοχές του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και η Υπηρεσία Καθαριότητας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί.   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.