Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Διοικητής του νοσοκομείου αρνείται να ενημερώσει την κοινή γνώμη

νοσοκομείο
30 Μαρτίου 2020 / 13:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντικείμενο συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο έγινε το κενό επίσημης πληροφόρησης στο κρίσιμο θέμα της εξέλιξης της πανδημίας στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, που έκανε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για τα θέματα που απασχόλησαν το Συντονιστικό, έγινε γνωστό ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης δεν συμμετείχε, αν και αρχικά είχε αποδεχθεί την πρόσκληση, επικαλούμενος έκτακτη υποχρέωση.
Ο Μπάμπης Χαραλάμπους της Λαϊκής Συσπείρωσης διερωτήθηκε ποιος είναι υπεύθυνος για την επίσημη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του Νοσοκομείου, και γιατί στην περίπτωση που απουσιάζει ο διοικητής, δεν ορίζεται αντιπρόσωπος του. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σπύρος Σπύρου, ο οποίος επεσήμανε το κενό στην πληροφόρηση, καθώς οι πολίτες διακατέχονται από έντονη ανησυχία, ζητούν απαντήσεις και τις ψάχνουν από διάφορες πηγές. Σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, ο Διοικητής έχει καταστήσει σαφές ότι τα θέματα του Νοσοκομείου τα χειρίζεται ο ίδιος σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.
Το θέμα της ενημέρωσης έθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο» Ι. Αϊβατίδης, χαρακτηρίζοντας παράδοξη τη συμπεριφορά του Διοικητή και τον τρόπο του ερευνητέο.
Σημειωτέον ότι σε επικοινωνία του με την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου απάντησε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τα ΜΜΕ και παρέπεμψε τον δημοσιογράφο στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ή τον κ. Τσιόδρα σε ερώτηση που αφορά σε θέματα της δικής του αρμοδιότητας.
Η κ. Κράτσα απάντησε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν είναι αρμόδια και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συλλέγει πληροφορίες, από όποιον φορέα επιθυμεί να δώσει στοιχεία και να το αναρτά στην ιστοσελίδα της.