Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου: Επιστολή του προέδρου της για τη «μάχη» της επιβίωσης

ΙΟΕΕ
30 Μαρτίου 2020 / 19:07

Στην επιστολή του ο Κώστας Μουζακίτης υπογραμμίζει ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας κρίσης με τον κορωνοϊό

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε ο πρόεδρός της, Κώστας Μουζακίτης τονίζοντας πως μετά την εθνική «μάχη» με τον κορωνοϊό, θ' ακολουθήσει η «μάχη» για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρισης.

Για τον λόγο αυτό -υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Κώστας Μουζακίτης- χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας κρίσης.

Η επιστολή του προέδροτ της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχει ως εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κρίση του κορονοϊού είναι πλέον μία από τις κρίσιμες καμπές στην ιστορία της χώρας μας, αλλά και στην ιστορία του πλανήτη. Είναι σαφές ότι θα έχει οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τις οποίες οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Η Μμε εμπορική επιχείρηση βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο «επίκεντρο της θύελλας» και θα έχει να διαχειριστεί ένα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος. Μετά την εθνική μάχη ενάντια στην πανδημία, στην οποία έχουν συστρατευθεί όλοι οι Έλληνες έμποροι, θα ακολουθήσει η μάχη για την επιβίωση της Μμε επιχείρησης, η οποία είναι μία εθνική αναγκαιότητα. Θα χρειαστεί ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας κρίσης, το οποίο θα πρέπει να προωθήσουν οι υγιείς δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΙΟΕΕ σας καλεί σε μια διπλή συστράτευση: ενάντια στην πανδημία και στις άμεσες επιπτώσεις της στην αγορά και ενάντια στην επερχόμενη κρίση.

Η ΙΟΕΕ μέλος θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε εμπόρου, παρακολουθώντας την εξέλιξη των κυβερνητικών μέτρων και καταθέτοντας προτάσεις μέσω της ΕΣΕΕ για τη βελτίωσή τους. Μέσα από τον ιστότοπο https://commerce-coronacrisis.esee.gr/ επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε έμπορο ξεχωριστά να ενημερώνεται λεπτομερώς για τις ρυθμίσεις που προωθούνται και να καταθέτει ερωτήματα σε ειδικού. Η γνώση σας είναι πολύτιμη πηγή εξειδικευμένης πληροφόρησης. Υπάρχει ανάγκη από τη δική σας εγρήγορση, τη δική σας αποφασιστικότητα, τη δική σας αισιοδοξία.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πατρίδα μας βιώνει κρίσιμες στιγμές. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουμε υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να προετοιμαστούμε και για την επαύριον της κρίσης. Να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις, να πιέσουμε για τις κατάλληλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Συλλογικός στόχος των φορέων εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά θα πρέπει να είναι ο ακόλουθος: η επομένη μέρα να μη βρει καμία Μμε επιχείρηση κλειστή».


Κώστας Μουζακίτης
Πρόεδρος ΙΟΕΕ