Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνω από 100.000€ έχουν πληρώσει οι Κερκυραίοι σε πρόστιμα

ΕΛ.ΑΣ.
31 Μαρτίου 2020 / 09:23

Με 87 παραβιάσεις κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση του μέτρου απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, η Κέρκυρα απέχει... έτη φωτός από τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ιδιαιτέρως μεγάλα νούμερα κατέγραψε η Κέρκυρα σε ότι αφορά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού.

Στο νησί των Φαιάκων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, έχουν βεβαιωθεί 697 παραβάσεις από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 30 του μηνός.

Το νούμερο αυτό «μεταφράζεται» σε 87 παραβάσεις σε καθημερινή βάση κάτα μέσο όρο, νούμερο εξαιρετικά μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά σ' αυτές τις οκτών μέρες στη Λευκάδα έχουν καταγραφεί 55 παραβάσεις, στη Ζάκυνθο 48 και στην Κεφαλονιά 46.

Ο καθημερινός μέσος όρος της Κέρκυρας, δηλαδή, είναι σχεδόν διπλάσιος από τις συνολικές παραβάσεις σε κάθε ένα από τα άλλα νησιά της Περιφέρειας.

Αν κάποιος θελήσει να κάνει την αναγωγή σε χρήματα (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα από τα βεβαιωμένα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας), οι Κερκυραίοι μόνο κατά το πρώτο οκταήμερο εφαρμογής του μέτρου... συνεισέφεραν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 104.550 €.