Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για τον Μανώλη Γλέζο

Μαχειμάρης Γιώργος
02 Απριλίου 2020 / 06:56

«Υποκλινόμαστε στον «τελευταίο Παρτιζάνο» που πέρασε 13 Χριστούγεννα στη φυλακή και καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και συγκίνηση...» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη, για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

«Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης εκπροσωπώντας το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και δη το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου.

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τον επίτιμο δημότη της Κέρκυρας, Μανώλη Γλέζο, τον ήρωα-σύμβολο αγώνα και αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής.

Μοναδική πολιτική προσωπικότητα, ο τελευταίος μιας γενιάς αριστερών ιδεολόγων.
Εκτιμούσε την παρρησία και θεωρούσε μέγιστη τιμή τη θυσία για ένα σκοπό. Ένιωθε βαθιά την υποχρέωση να εκπληρώσει τις παρακαταθήκες  των συντρόφων που έχασε σε διαδηλώσεις, μάχες και εκτελεστικά αποσπάσματα.

Έμεινε πιστός στην υπόσχεση που είχε δώσει στο συναγωνιστή του Απόστολο Σάντα.

«Λάκη στο είχα πει και τότε στο λέω και τώρα: Εάν φύγεις πρώτος θα συνεχίσω τον αγώνα, δε θ αφαιρέσω τα ωμοφόρια από πάνω μου και θα συνεχίσω τον αγώνα για να μείνουν ελεύθεροι οι νέοι, για τα νιάτα, για όλους αυτούς που αφουγκράζονται την ωκεάνια βοή μέσα από τα κοχύλια της θάλασσας και που ταυτίζονται στις μελιχρές ώρες με τα ηλιοβασιλέματα, γιατί περιμένουν ότι και αύριο θα ξημερώσει».

Υποκλινόμαστε στον «τελευταίο Παρτιζάνο» που πέρασε 13 Χριστούγεννα στη φυλακή και καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και συγκίνηση και με το ποίημα ανώνυμου ποιητή που ο ίδιος αποχαιρέτισε το συναγωνιστή του Λάκη:

«Με τη σημαία σου στητή να κυματίζει στον ανοιξιάτικον αγέρα και κατευόδιο τη ματιά μας να δακρύζει θωρώντας τη στερνή σου μέρα.

Τη θύρα διάβηκες για την αθανασία εντός μας πάντα θα απομένει μια άλλη σημαία που μας χάραξε πορεία όταν την είδαμε πεσμένη».

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του».