Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παροχή υγειονομικού υλικού από τον Ιατρικό σύλλογο

ιατρικός σύλλογος
03 Απριλίου 2020 / 08:29
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χειρουργικές μάσκες και προσωπίδες θα διανείμει ο Ιατρικός σύλλογος σε όλο το ιατρικό δυναμικό του νησιού με προτεραιότητα στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Πρόκειται για προσφορά του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου που διανέμει 50 χιλ. μάσκες σε όλους τους γιατρούς.
Προβληματισμός έχει αναπτυχθεί στον ιατρικό κόσμο για την επάρκεια της γενικής προτροπής «εάν έχετε συμπτώματα, παραμείνετε σπίτι». 
Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι μελετάται από το υπουργείο Υγείας η δυνατότητα να εξετάζονται κατ' οίκον ασθενείς με συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό, από ιδιωτικούς γιατρούς, που θα αμείβονται κατά περίπτωση και εξ' ολοκλήρου από το υπουργείο ή το ασφαλιστικό Ταμείο.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές, όχι όμως με επίσημη ανακοίνωση εφόσον αναμένεται η άδεια από την 6η ΥΠΕ, ότι νοσηλεύεται εδώ με συμπτώματα πνευμονίας και η σύζυγος του 74χρονου. 
Ιχνηλατούνται οι επαφές και άλλες περιπτώσεις, έχουν ληφθεί δείγματα, αναμένονται τα αποτελέσματα εντός της ημέρας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.