Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναγκαία η ενημέρωση των πολιτών από την ΠΙΝ, λέει ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Π. Ποζίδης

πιν
03 Απριλίου 2020 / 09:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κομβικό σημείο για τη διαμόρφωση συνθηκών πειθαρχίας και υπακοής του κόσμου σε συγκυρίες όπως αυτή που βιώνουμε με την πανδημία αποτελεί η οργάνωση συνεχούς, έγκυρης, έγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών.

Αυτό θα συμβάλει, εκτός από την ανάγκη προστασίας και λήψης μέτρων, όσο είναι δυνατό, ασφάλειας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων υπερβολών, διασποράς ψευδών και παραπλανητικών «ειδήσεων», παραποίησης των πραγματικών γεγονότων και συνθηκών, που δημιουργούν τον κίνδυνο να προκύψουν εκρηκτικές αντιδράσεις αλλά και συνθήκες τρόμου και φόβου στους πολίτες.
Για το λόγο αυτό η ενημέρωση θα πρέπει να μπει σε κάθε σπίτι και να αποκτήσει  αυτονόητα τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής αποτύπωσης της πραγματικότητας που ζούμε στα νησιά μας.
Η Περιφερειακή αρχή έχει υποχρέωση να εκπληρώσει το θεσμικό κεντρικό, συντονιστικό της ρόλο και να καλύψει ενδεχόμενη αντικειμενική αδυναμία  συντονισμού υπηρεσιών και των φορέων και θα πρέπει να αναπτύξει τον δίαυλο επικοινωνίας και για την ενίσχυση του ρόλου των μέσων μαζικής ενημέρωσης που στέκονται κοντά στον πολίτη.
Η περιφέρεια, λοιπόν, θα πρέπει να συγκροτήσει άμεσα επιτελείο ενημέρωσης με στοιχεία από τα συντονιστικά όργανα που υπάρχουν στο πλαίσιο της οργάνωσης της πολιτικής προστασίας της λειτουργίας των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α και των υπηρεσιών  υγείας σε όλη την περιφέρεια, ώστε να παραχθεί υλικό ενημέρωσης που σε καθημερινή βάση θα παρέχεται στους πολίτες.
Χάθηκε ήδη αρκετός χρόνος με αποτέλεσμα προκαλούνται έντονα παράπονα και να έχουν αναληφθεί ήδη πρωτοβουλίες, κοινοβουλευτικές και άλλες, για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που συνιστά βασικό έλλειμμα στην οργάνωση και τη διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας μας.
Επειδή οι στιγμές αποκτούν πλέον δραματικό χαρακτήρα αφού ο ιός έχει έρθει και κατοικεί στα νησιά μας εμείς δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς θεατές σε αυτό που εξελίσσεται.
Είναι μία ώρα ευθύνης, μία ευθύνη που θα καταλογιστεί σε όσους με την απουσία και την αδράνεια τους δε συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σε αυτήν τη δύσκολη για όλους στιγμή.