Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραίοι εθελοντές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μάσκες. Ζητούνται μιμητές

μάσκες
05 Απριλίου 2020 / 18:18

Συμπολίτες ψάχνουν, διαβάζουν σχεδιάζουν και κατασκευάζουν υφασμάτινες μάσκες. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σπ. Νεράντζη, είναι για προσωπική καθημερινή χρήση και δεν υποκαθιστούν τις ειδικές νοσοκομειακές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ανακοίνωση έκανε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Σπ. Νεράντζης. Με πρωτοβουλία της φίλης Φιλένης Λοράνδου, η Ελισάβετ Αναγνωστάκου μετάφρασε οδηγίες από τον Οργανισμό UnityPoint Health των ΗΠΑ (δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών) για το ράψιμο υφασμάτινων μασκών τύπου «Olson». Οι μάσκες αυτές είναι για προσωπική καθημερινή χρήση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκαταστήσουν τις ειδικές νοσοκομειακές.
Το δεύτερο βήμα έγινε από τις συμπολίτισσες Ελένη Κάντζου και Λιλή Πανδή, οι οποίες έραψαν τις πρώτες 55 μάσκες.
Το τρίτο βήμα έγινε από την πρόθεση του φίλου Στρατή Ανδρεάδη από την εταιρεία Salty Bag, να προσφέρει σε φορείς που χρειάζονται μάσκες προσώπου, τις οποίες θα κατασκευάζει στην εταιρεία του.
Και το τέταρτο βήμα έγινε από την Λίζα Αλεξάκη και το Λύκειο Ελληνίδων, κάνοντας προσφορά το ράψιμο σε όσες μάσκες χρειαστεί.
Όταν έχουν γίνει τα τέσσερα πρώτα σημαντικά βήματα, τότε η εκκίνηση έχει δοθεί ήδη.
Όταν οι  εθελοντές προσφέρονται, προτείνουν και θέλουν συνεργασία, τότε το τμήμα εθελοντισμού όχι μόνον τους αγκαλιάζει αλλά οφείλει να συνδράμει και σε αυτήν την τόσο σημαντική προσφορά των συμπολιτών μας.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να συνδράμουν σε ότι μπορούν από τα παρακάτω :
1. Υφάσματα βαμβακερά, πυκνής ύφανσης, λευκά και ανοιχτόχρωμα ή δυνατόν.Μεταχειρισμένα σεντόνια είναι κατάλληλα. 
2. Λάστιχο λεπτό του μέτρου, πλακέ ή στρογγυλό
3. Και βέβαια είναι ευπρόσδεκτοι οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες μας που διαθέτουν ραπτομηχανή και δυνατότητα να ράψουν. Να σημειώσουμε ότι οι μάσκες μπορούν να τους δοθούν και κομμένες έτοιμες προς ραφή, μαζί με ένα δείγμα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Φιλένη Λοράνδρου 6936790999 & Σπύρος Νεράντζης 6936691321