Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Γκίκα για ένταξη των εργαζόμενων στα στρατιωτικά νοσοκομεία στους δικαιούχους ενίσχυσης

Στέφανος Γκίκας
06 Απριλίου 2020 / 12:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των συνεργασιών με υπουργούς της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν στην κρίση του κορωνοϊού

ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό ένα ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των συγκεκριμένων Νοσοκομείων δεν συμπεριλαμβάνεται στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβει το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε την εξέταση δυνατότητας καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, η οποία θα καταβληθεί ως αναγνώριση του σημαντικού έργου που προσφέρει το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας στην μάχη της Χώρας μας κατά της πανδημίας που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού, και στους εργαζόμενους των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. έχει ενταχθεί εξ ολοκλήρου για την νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, ενώ και στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία μας νοσηλεύονται ασθενείς που νοσούν από τον συγκεκριμένο ιό.