Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και τα εστιατόρια ζητούν πάγωμα των δημοτικών τελών

εστιατόρια
07 Απριλίου 2020 / 16:07

Με επιστολή της στη δήμαρχο, η Ενωση Εστίασης ζητά κατ΄ αρχάς το πάγωμα και στην συνέχεια την μείωση των δημοτικών τελών κάθε είδους ώστε να μπορέσει να ξανάπαρει ΄μπρος η αγορά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιστολή: Τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης και οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτές πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σε συνέχεια των ανωτέρω η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας σας καλεί όπως εισηγηθείτε άμεσα στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερκύρας τα εξής αναγκαία και ανακουφιστικά μέτρα προς αυτές, που θα βοηθήσουν στην επιβίωσή τους, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα: 
1. Την απαλλαγή τελών κοινοχρήστων χώρων από 1/3/2020 έως την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.
 2. Την λήψη απόφασης από την οικονομική επιτροπή του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο με αντικείμενο την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού από την 1/3/2020 έως και την επαναλειτουργία τους.
3. Την μείωση κατά 50% όλων των Δημοτικών τελών για το 2020, δηλαδή των τελών ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, κατάληψης κοινοχρήστων χώρων  (πλατειών, πεζοδρομίων κτλ.) ύδρευσης  (όπου ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις Κέρκυρας ) και χρήσης του αιγιαλού.
 4. Την καταβολή των ποσών των Δόσεων για την κατάληψη την κοινοχρήστων χώρων από τον 9ο του 2020 .
 5. Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί εφ’ άπαξ τα τέλη κατάληψης να προτείνετε ο συμψηφισμός να γίνει με τα τέλη της επόμενης χρονιάς ήτοι του 2021.
 6. Το Πάγωμα των ρυθμίσεων προς τους ΟΤΑ Κέρκυρας μέχρι 31/8/20 και καταβολή της επόμενης δόσης 30/9/20.
 7. Για διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις, σε όποιους προβλέπεται, για την χρήση αιγιαλού, μείωση της τιμής εκκίνησης κατά 50%.   
8. Να προτείνετε τυχόν άλλα χρηματοπιστωτικά εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Κλάδο μας Άμεσα.