Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Μαχειμάρης: Χρωστάμε πολλά στους ήρωες της πρώτης γραμμής

Κορωνοϊός
08 Απριλίου 2020 / 08:35

ΑΧΑΡΑΒΗ(ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). «Οι σκέψεις μας στρέφονται σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από την άνευ προηγουμένου πανδημία που βιώνουμε» σημειώνει ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας δήλωσε: 
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σε Παγκόσμια Κρίση Υγείας...οι σκέψεις μας στρέφονται σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από την άνευ προηγουμένου  πανδημία που βιώνουμε, σε  εκείνους που υποφέρουν, σε κείνους που οι ζωές  τους  άλλαξαν δραστικά και στους ήρωες της πρώτης γραμμής : Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Διοικητικό και Βοηθητικό προσωπικό , φαρμακοποιούς, διασώστες, ΕΚΑΒ  .

Διαπιστώνεται καθημερινά  σε κάθε ειδικότητα, το «Εικονοστάσι των αξιών τους» : η άριστη επιστημονική επάρκεια τους, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθους και καθήκοντος προς τους ασθενείς, δημιουργώντας τους αίσθημα πλήρους ασφάλειας και απολαβής φροντίδας υψηλού επιπέδου.
Όλοι προσπαθούν -υπερβάλλοντας τα μέγιστα εαυτόν-με αυταπάρνηση να επιτελέσουν με ασφάλεια το λειτούργημα τους σε συνθήκες πανδημίας και να προσφέρουν στην κοινωνία την Υγεία, το σημαντικότερο και το πολυτιμότερο αγαθό, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. 
Ημερώνουν  το θηρίο του Φόβου που έχει φωλιάσει στη φουρτουνιασμένη ψυχή του αρρώστου, του σφίγγουν το χέρι,  του χαϊδεύουν το κεφάλι, τον κοιτάζουν κατάματα και να του ψιθυρίζουν : είμαι εδώ, είμαι μαζί σου.
Έχουν γίνει οι ίδιοι ανάχωμα στον κορονοϊό για να διαφυλάξουν την υγεία όλων των υπολοίπων. Μπαίνουν  μπροστά  και μάχονται  για να μας κρατήσουν στη ζωή. 
Οι άνθρωποι της υγείας, μας βάζουν να σκεφτούμε και να αναρωτηθούμε πόσο επιτακτική ανάγκη είναι και πώς μπορούμε τελικά να φροντίσουμε τον εαυτό μας, ώστε να έχουμε καλή υγεία .
Μας κάνουν περήφανους, μας εμπνέουν, τους χρωστάμε πολλά.
Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας όχι μόνο με το χειροκρότημα αλλά με κάθε μέσο για να συνεχίζουν να είναι μαχητές και υπερασπιστές της υγείας όλων μας.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη, την εκτίμηση , τη στήριξη και τις ευχαριστίες μας  για το τεράστιο έργο  τους.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι  πως όλοι μαζί με συνεργασία και αλληλεγγύη θα κερδίσουμε αυτόν «τον πόλεμο».