Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τη δημόσια Υγεία στην Κέρκυρα

Δημόσια Υγεία
10 Απριλίου 2020 / 09:52

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κέρκυρα λέει ότι αποδυναμώνεται το Νοσοκομείο, καθώς φεύγει γιατρός από τα Επείγοντα για να ενισχύσει το ΕΚΑΒ, ενώ ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. το διαψεύδει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται ο τομέας της δημόσιας υγείας, καθώς η προαναγγελθείσα ενίσχυση του ΕΚΑΒ με γιατρό, έπειτα από αρκετά χρόνια, όπως αυτή επικοινωνηθηκε χθες, τόσο από τον κυβερνητικό βουλευτή στην Κέρκυρα, Στέφανο Γκίκα, όσο και από εκείνον του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομάδας Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας.

Η Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας κάνει λόγο με σημερινή ανακοίνωσή της για αποδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας και μάλιστα, εν μέσω πανδημίας, καθώς ο γιατρός, ο οποίος θα ενισχύει το ΕΚΑΒ Κέρκυρας θ' αποχωρήσει από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Κ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνεδρίασης -με τηλεδιάσκεψη- του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, η οποία είναι σε εξέλιξη, ρωτήθηκε σχετικά ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Ο κος Ρουμπάτης διέψευσε όσα καταγγέλει στην ανακοίνωσή της η Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας λέγοντας ότι ο γιατρός των Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου θα παραμείνει κανονικά στη θέση του με ανανέωση της σύμβασής του και δεν είναι αυτός, με τον οποίο θα ενισχυθεί το Παράρτημα Κέρκυρας του ΕΚΑΒ.