Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου τα σχολεία - Εντός της ημέρας η Κ.Υ.Α.

Σχολεία
10 Απριλίου 2020 / 09:53

Ο κύβος ερρίφθη στο Υπουργείο Παιδείας και η απόφαση για παράταση της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας θεωρείται πλέον ειλημμένη

ΑΘΗΝΑ.  Φαίνεται πως αποτελεί πλέον ειλημμένη απόφαση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη μέρα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθώς ο κύβος ερρίφθη στο Υπουργείο Παιδείας.

Ως εκ τούτου εντός της ημέρας -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θ' ανακοινωθεί επισήμως η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Ζαχαράκη: Σοβαρό ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις

Νωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά το σενάριο να μην πραγματοποιοηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις.

Όσον αφορά το πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές η υφυπουργός Παιδείας παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά».

Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό) σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

Η ίδια τόνισε πως «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα».

Η Σοφία Ζαχαράκη άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο «επέκτασης της σχολικής χρονιάς πέραν της 15ης Ιουνίου».