Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

Κέντρο Υγείας
10 Απριλίου 2020 / 10:19

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαχειμάρη στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Το Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου επισκέφθηκαν χθες Πέμπτη 9 Απριλίου ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, ο Αντιδήμαρχος - Υπεύθυνος για θεματα Πολιτικής Προστασίας, Θεοφάνης Σκέμπρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, Παναγιώτης Παπαδάτος. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, ο Γιώργος Μαχειμάρης και οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί συναντήθηκαν με το  Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Αγίου Αθανασίου, Γιάννη Βλάχο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Κέντρο Υγείας, στην  υπάρχουσα κατάσταση. Ο Δήμαρχος πρωτίστως εξήρε το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και Βοηθητικό προσωπικό για τη μάχη που δίνουν καθημερινά σε συνθήκες πανδημίας. Όλοι προσπαθούν -υπερβάλλοντας τα μέγιστα εαυτόν-με αυταπάρνηση να επιτελέσουν με ασφάλεια το λειτούργημα τους και να προσφέρουν στην κοινωνία την Υγεία, το σημαντικότερο και το πολυτιμότερο αγαθό, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Εξέφρασε δε τη βαθιά ευγνωμοσύνη, την εκτίμηση, τη στήριξη και τις ευχαριστίες μας  για το τεράστιο έργο τους.

Παράλληλα τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της στέκεται δίπλα στη δομή, αλλά και ότι η Πολιτεία πρέπει να ενσκήψει  στα θέματα τεχνικής υποδομής που χρήζουν αντιμετώπισης.

Προγραμματίστηκε δε στα πλαίσια των απολυμάνσεων που διενεργεί ο Δήμος η απολύμανση των χώρων του Κ.Υ το επερχόμενο Σαββατοκύριακο σε δύο φάσεις.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Δήμαρχος προσέφερε  μέσα ατομικής προστασίας και δη ασπίδες προσώπου (μάσκες) και γάντια, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του προσωπικού  του Κ.Υ σε μια περίοδο όπου η συνεχής παροχή ειδών ατομικής προστασίας στους ανθρώπους που εργάζονται «στο μέτωπο» κατά του κορωνοϊού είναι επιτακτική.

Από την πλευρά του ο Δ/ντής του ΚΥ Γιάννης Βλάχος ευχαρίστησε το Δήμαρχο τόσο για τη στήριξη της δομής όσο και για την ευγενική προσφορά  της Δημοτικής Αρχής , η οποία προορίζεται για τη θωράκιση των εργαζομένων στη μάχη ενάντια στην πανδημία.