Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πότε και πως θα ανοίξουν ξανά, κανονικά, τα αεροπορικά ταξίδια

υπουργείο
10 Απριλίου 2020 / 15:31
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Θα επανέλθει ο κόσμος αλλά θα πάρει καιρό, είπε ο καθηγητής. Σ. Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

ΑΘΗΝΑ. Είναι νωρίς να αναφερθεί κανείς στα αεροπορικά ταξίδια και στις συνθήκες αποκατάστασης τους, απάντησε ο καθηγητής Σ. Τσίοδρας σε δημοσιογραφική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση την Παρασκευή. Επεσήμανε την ύπαρξη διαφορετικών ταχυτήτων και επιπέδου ανοσίας σε κάθε Χώρα. Ευρεία διενέργεια τεστ αντισωμάτων στην επόμενη φάση θα φωτίσει τη δυνατότητα (και) των αεροπορικών μετακινήσεων, που πρέπει να εξασφαλίζεται. Δεν θα σταματήσει ο κόσμος να γυρίζει, είπε χαρακτηριστικά.
Η κατάσταση θα επανέλθει υπογράμμισε εν κατακλείδι αλλά θα πάρει καιρό!



Κατά τα τα λοιπά της ενημέρωσης, κυριάρχησε το θέμα που ανέκυψε στον συνοικισμό των Ρομά στη Λάρισα, τον οποίον επισκέφθηκαν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, την Παρασκευή το μεσημέρι. Ανακοίνωσαν τα ειδικά μέτρα για την περιοχή και με την ευκαιρία, ο καθηγητής αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους Ρομά ως ευάλωτη ομάδα απέναντι στον νέο κορωνοϊό και τους τρόπους για τη διαχείριση του προβλήματος στους οικισμούς τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.