Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

3ο Φεστιβάλ αθλητισμού πολιτισμού και αλληλεγγύης

ΑΠΣ Ηρακλής Κέρκυρας
12 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «3ο Φεστιβάλ αθλητισμού πολιτισμού και αλληλεγγύης» που διοργανώνει ο Α.Π.Σ. Ηρακλής Κέρκυρας,

στην Πάνω Πλατεία στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το απόγευμα στις 16:00 μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει με παραδοσιακό γλέντι.
Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με τις δραστηριότητες – αθλήματα του συλλόγου (Taekwondo, Hapkido, Capoeira, Taichi αλλά και το τμήμα των παραδοσιακών χορών) καθώς και περίπτερα από οργανισμούς όπως ο Ερυθρός Σταυρός, ο Φάρος Ζωής και το Εθνικό Συμβούλιο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.
Το  Φεστιβάλ  θα ξεκινήσει με έναν αγώνα δρόμου για μικρές ηλικίες με αφετηρία  το Κιόσκι στην πάνω πλατεία στις 17:00. Μετά τον τερματισμό και τις βραβεύσεις οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο όπου ταυτόχρονα  θα γίνονται διάφορες δράσεις όπως, επιδείξεις Taekwondo, Capoeira, Taichi, Hapkido, αγώνες Ταεκβοντό, μετρήσεις δύναμης και ταχύτητας για τις κλωτσιές, σπάσιμο ξύλων, πινγκ πόνγκ, διαγωνισμός σουτ στο μπάσκετ, ζωντανό ποδοσφαιράκι, μαθήματα βασικών κινήσεων στο Ταεκβοντό  καθώς και απασχόληση με ζωγραφική. Όλες αυτές τις δραστηριότητες θα τις συνοδεύει ζωντανά με την μουσική  του το Rock συγκρότημα Planet Caravan!
Το σούρουπο θα ξεκινήσει η παράσταση  «Ο καραγκιόζης και το ξυπόλητο γένος» από την ομάδα «κουμκουάρτ», και θα  συνεχίσουμε με το τμήμα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν  με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και  γλέντι. Όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις και τα αθλήματα του Συλλόγου, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών από το ΕΣΥΝ, καθώς και για τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού, του Φάρου Ζωής και πως μπορεί κάποιος να συμβάλλει σ’ αυτές.
Επίσης όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, να παίξουν, να τρέξουν, να χορέψουν  να διασκεδάσουν και να βοηθήσουν στη προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογός. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο.