Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Παλιό Φρούριο

Νίκος Πορτοκάλογλου
04 Αυγούστου 2023 / 19:06

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι συνεργάτες του κατάφεραν να ενώσουν τις φωνές ανθρώπων από όλες τις ηλικιακές ομάδες και να τους ανεβάσουν, σε μια περίοδο που το έχουν πραγματικά ανάγκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν μια όμορφη βραδιά αυτή της Πέμπτης 03/08, και πολύ περισσότερο για όσους την πέρασαν στο παλιό φρούριο, παρακολουθώντας τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου. Εκεί προκάλεσε στους θεατές μια πληθώρα συναισθήματων, απ’το να τους ανεβάσει μέχρι και να τους συγκινήσει. Τραγούδησε νεότερα και παλαιότερα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφική δουλειά καθώς και αυτή των συνεργατών του. Μαζί του στη σκηνή στάθηκαν οι Βίκυ Καρατζόγλου και Βύρων Τσουράπης, συνοδευόμενοι από την μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, «Ευγενείς Αλήτες». Η συναυλία έλαβε χώρα στα πλαίσια του 10ου Seven Festival καθώς και της καλοκαιρινής περιοδείας του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Black Strat Band, ένα κερκυραϊκό ροκ συγκρότημα. Με τα τραγούδια τους, ξεσήκωσαν το κοινό και προετοίμασαν με πολύ ωραίο τρόπο το κυρίως μέρος της παράστασης, το οποίο θα ακολουθούσε σύντομα. Ο ενθουσιασμός που επικράτησε στο φρούριο όταν εμφανίστηκε ο Νίκος Πορτοκάλογλου ήταν εντυπωσιακός, αν και αναμενόμενος. Το κλίμα αυτό συνεπήρε τον κόσμο και έτσι ενώ η μπάντα έπαιζε το πρώτο κομμάτι, «Τι έχει μείνει απ’ την φωτιά», πολλοί σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και μαζεύτηκαν μπροστά στη σκηνή, τραγουδώντας μαζί με τους μουσικούς. Η επικοινωνία που είχε ο τραγουδιστής με το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας είναι άξια σημείωσης.

Όλοι οι μουσικοί ανεξαιρέτως έπαιξαν με ευχαρίστηση σε αυτή τη συναυλία και αυτό το έβλεπε κανείς από την ενέργεια  που έβγαζαν πάνω στη σκηνή και από τα χαμόγελα που αντάλλαζαν μεταξύ τους. Όλα αυτά αντικατοπτρίστηκαν στο μουσικό αποτέλεσμα και στα συναισθήματα που πέρασαν στους θεατές.

Η βραδιά ήταν μια επιτυχία και αυτό θα μπορούσε να το καταλάβει ο καθένας, ακούγοντας απλά τις συζητήσεις του κόσμου κατά την έξοδό του από το φρούριο. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι συνεργάτες του κατάφεραν να ενώσουν τις φωνές ανθρώπων από όλες τις ηλικιακές ομάδες και να τους ανεβάσουν, σε μια περίοδο που το έχουν πραγματικά ανάγκη.  

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗΣ

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ