Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκδήλωση της Αστρονομικής Εταιρείας για τις «Περσείδες»

Αστρονομική Εταιρεία
13 Αυγούστου 2023 / 16:49

"Παρά την αρχική συννεφιά, η κατοπινή ξαστεριά έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες που είχαν κατακλύσει την παραλία, να απολαύσουν τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού και της βροχής διαττόντων"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε στην παραλία Αυλάκι της Βόρειας Κέρκυρας η εκδήλωση της Αστρονομικής Εταιρείας και της οργάνωσης «Ερημίτης Πλους». Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε αρκετό κόσμο που έδωσε το παρόν να παρακολουθήσει την εξέλιξη του φαινομένου παρά την αρχική συννεφιά που επικρατούσε.

Η Αστρονομική Εταιρεία ανέφερε στον λογαριασμό της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την εκδήλωση:

«Με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας και του "Ερημίτη πλους" έγινε χθες με επιτυχία η εκδήλωση για τα "Πεφταστέρια του Αυγούστου" (Περσείδες) στην παραλία Αυλάκι στην Βόρεια Κέρκυρα.

Παρά την αρχική συννεφιά, η κατοπινή ξαστεριά έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες που είχαν κατακλύσει την παραλία, να απολαύσουν τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού και της βροχής διαττόντων, ενώ από τηλεσκόπιο της εταιρείας παρατηρήσαμε τους πλανήτες Κρόνο και Δία και άλλα ουράνια αντικείμενα.

Παράλληλα, έγινε ουρανογραφία από μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας όπως και ενημέρωση για το οικοσύστημα του Ερημίτη από μέλη του "Ερημίτη πλους".

Η διατήρηση των σκοτεινών ουρανών και η προστασία οικοσυστημάτων όπως αυτό του Ερημίτη, πρέπει να αποτελεί κοινό μας στόχο, στα πλαίσια της ορθολογικής και αρμονικής σχέση μας με τη φύση, ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της Γης και του Σύμπαντος που μας περιβάλει».

ΦΩΤΟ@ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ