Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 2ο σεμινάριο παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιού - Τριήμερο εκδηλώσεων

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
17 Οκτωβρίου 2023 / 12:59
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Θα διδάξουν οι καταξιωμένοι δεξιοτέχνες και δάσκαλοι Χρήστος Τσιαμούλης, Κυριάκος Γκουβέντας και Στέφανος Δορμπαράκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων "Ο Άγιος Αρσένιος" και το τμήμα Παραδοσιακών Οργάνων, οργανώνει σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής με εξαίρετους καλλιτέχνες του Ελλαδικού χώρου.

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Οργάνων και Τροπικής θεωρίας της Εκκλησιαστικής και Κοσμικής Μουσικής την Παρασκευή 27 , Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Ι. Μ. Κερκύρας, Ακαδημίας 2.

-Χρήστος Τσιαμούλης: Ούτι και Αριθμητικό Τροπικό σύστημα της Παραδοσιακής Μουσικής (Ήχος και Μακάμ).

-Στέφανος Δορμπαράκης: Το παραδοσιακό τραγούδι και το κανονάκι ως μέσω διδασκαλίας μουσικών διαστημάτων και κλιμάκων

-Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί

-Απόστολος Βαλσαμάς: Λαούτο - Καλλιτεχνική επιμέλεια.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

-Στις 18:00 στην Αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Ι.Μ., θα γίνει έναρξη του Σεμιναρίου και κατόπιν μαθήματα στα παραδοσιακά μουσικά όργανα ούτι , βιολί και Κανονάκι διάρκειας 2 ωρών.

-Παράλληλα θα λειτουργήσει τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού με τον καθηγητή Στέφανο Δορμπαράκη, με συνοδεία και λεπτομερή ηχητική ακρόαση από το κανονάκι.

-Στις 21.00 , στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό Γλέντι με τους παραπάνω μουσικούς .

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

-στις 13:00 στην Αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Ι.Μ., θα συνεχιστούν τα μαθήματα στα παραδοσιακά μουσικά όργανα ούτι, βιολί, κανονάκι και παραδοσιακό τραγούδι διάρκειας 2 ωρών.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

-στις 12:00 στην Αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Ι.Μ., θα συνεχιστούν τα μαθήματα στα παραδοσιακά μουσικά όργανα ούτι , βιολί και κανονάκι καθώς και μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού και Θεωρίας (για σπουδαστές, ψάλτες, δασκάλους Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής) με την συνοδεία από το κανονάκι.

-Το βράδυ της ίδιας ημέρα στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο, θα πραγματοποιηθεί επετειακή συναυλία με τον τίτλο ΑΡΩΜΑ ΣΜΥΡΝΗΣ υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως και την διοργάνωση του Πολιτιστικού συλλόγου ECHOES.

Συντονιστής του σεμιναρίου: Απόστολος Βαλσαμάς, καθηγητής Νυκτών παραδοσιακών οργάνων της σχολής.

Πληροφορίες - Αίτηση συμμετοχής τηλέφωνο επικοινωνίας: 2661027185-6977950800

E-mail: [email protected]

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.