Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστορικός περίπατος στην πόλη – Εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Ιστορικός περίπατος
20 Μαρτίου 2024 / 16:59
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα «Ο Διονύσιος Σολωμός και ο Νικόλαος Μάντζαρος στην πόλη μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το βιβλιοπωλείο ΠΛΟΥΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ  προσκαλούν μεγάλους και μικρούς σε έναν ιστορικό περίπατο στην πόλη της Κέρκυρας  με τη συγγραφέα του βιβλίου «Οι ιππότες της ελευθερίας», Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.

Ελάτε να ξετυλίξουμε με χαρά και συγκίνηση το νήμα της ζωής και της φιλίας των ιπποτών της ελευθερίας στους δρόμους της πόλης μας!

Ο περίπατος θα γίνει στα χνάρια του Διονυσίου Σολωμού και του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου με αφορμή το βιβλίο «Οι ιππότες της ελευθερίας» της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου σε εικονογράφηση Δέσποινας Μανώλαρου, Υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου γνώσεων για παιδιά 2023.

Ο Ζακυνθινός ποιητής Διονύσιος Σολωμός  που τόλμησε να γράψει ποίηση στη γλώσσα του λαού και ο Κερκυραίος συνθέτης Νικόλαος Χαλικιόπουλος  Μάντζαρος που οραματίστηκε δωρεάν μουσική παιδεία για τους συμπολίτες του συναντιούνται στην Κέρκυρα. Μια δυνατή φιλία γεννιέται. Ένα ποίημα, ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν ντύνεται με μια όμορφη μελωδία και γίνεται ο Εθνικός μας Ύμνος.

Ώρα αναχώρησης από το βιβλιοπωλείο ΠΛΟΥΣ: 11 το πρωί

Για τη συμμετοχή στον περίπατο είναι απαραίτητη η αγορά του βιβλίου, το οποίο θα διατίθεται στο βιβλιοπωλείο.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2661035191 - 6976514233

Θέσεις περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα «Ο Διονύσιος Σολωμός και ο Νικόλαος Μάντζαρος στην πόλη μας»

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.