Παρασκευή 20.03.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανεστάλλει επ΄αόριστον η κατασκευή του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στη Σπιανάδα

ΦΩΤΟ@FB/TAKIS METALLINOS
ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΔΔΗΕ ΣΠΙΑΝΑΔΑ
20 Μαρτίου 2026 / 10:45
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η υπόθεση εισέρχεται σε κύκλο διαβούλευσης μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια κρίσιμη καμπή βρίσκεται το έργο της κατασκευής του νέου υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Σπιανάδας, καθώς οι εργασίες ανεστάλησαν επ’ αόριστον. Παρόλο που ο σχεδιασμός βρισκόταν σε στάδιο υλοποίησης, η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής ως προς την επιλεγμένη τοποθεσία οδηγεί το έργο σε μια νέα φάση διαπραγματεύσεων.

Ο Δήμος εξέφρασε την αντίθεσή του για το συγκεκριμένο σημείο και αναμένεται να προτείνει εναλλακτικούς χώρους για την εγκατάσταση του υποσταθμού. Πλέον, η υπόθεση εισέρχεται σε κύκλο διαβούλευσης μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου, με δύο πιθανά σενάρια για το μέλλον του έργου:

Αλλαγή τοποθεσίας: Εάν επιλεγεί νέος χώρος, το έργο θα εισέλθει σε μια χρονοβόρα διαδικασία. Θα απαιτηθεί νέα αδειοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), γεγονός που συνεπάγεται σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της υποδομής.

Παραμονή στο αρχικό σημείο: Εάν στο πλαίσιο της διαβούλευσης ο Δήμος πειστεί και τελικά εγκρίνει την αρχική τοποθεσία, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και το έργο θα προχωρήσει βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Εμφανίσεις: 725
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.