Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράνομη δράση συλλόγου καταγγέλλουν οι Γονείς & Κηδεμόνες ΑμεΑ Κέρκυρας

ΑμεΑ
15 Ιουνίου 2017 / 13:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσοχή στους επιτήδειους συνιστά ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων ΑμεΑ Κέρκυρας, αναφέροντας περίπτωση συλλόγου που κάνει έρανο για έργο αιμοδοσίας.

Αναλυτικά το κείμενο- καταγγελία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων ΑμεΑ Κέρκυρας αναφέρει: «Καταγγέλλει ακόμη ένα περιπλανώμενο παράνομα ενεργούντα Σύλλογο, δήθεν φίλων Ατόμων με Αναπηρία επονομαζόμενο SOS KIDS Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες «ΑμεΑ», ο οποίος ζητούσε από τους Κερκυραίους συμπολίτες μας με επιμονή χρήματα για έργο αιμοδοσίας, για τα άτομα με αναπηρία χωρίς να το γνωρίζουν τα άτομα με αναπηρία, με έδρα την Αθήνα γυρολογώντας ανά την Ελλάδα προσκομίζοντας υπέρογκα ποσά, χωρίς να λογοδοτούν και να αποδίδουν σε κανέναν.
Οι παρανομίες είναι πολλές, οικονομικές, φορολογικές, διαχειριστικές και κυρίως κοινωνικές.
Για να γίνει ένας έρανος σε ένα τόπο ο νόμος αναφέρει ότι χρειάζεται άδεια από την Πρόνοια, από την Εφορία και από την Αστυνομία, ενέργειες που απολύτως κανένας από αυτούς τους παράνομους Συλλόγους δεν έχουν με προφανή σκοπό, (φοραποοφυγή, οικονομικά οφέλη κλπ).

Ο Σύλλογος αυτός όπως και υπόλοιποι δεν είναι μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία του Τριτοβάθμιου Οργάνου που εκπροσωπεί όλες τις Ομοσπονδίες και Συλλόγους των  Ατόμων με Αναπηρία, δεν ενημερώνει καμία Ομοσπονδία ή Σύλλογο ΑμεΑ για τον σκοπό και το οικονομικό προϊόν του εράνου, ούτε φυσικά τις προαναφερόμενες αρχές  και τα χρήματα πηγαίνουν σε άγνωστες τσέπες επιτηδείων.
Το κεντρικό σύνθημα του Αναπηρικού Κινήματος είναι «ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ» όχι μόνο για τις Κυβερνητικές αποφάσεις που λαμβάνονται για τα άτομα με αναπηρία που έχει πλέον θεσμοθετηθεί η συμμετοχή τους,  ακόμη και για τους παράνομους εράνους που πραγματοποιούν αυτοί οι παράνομοι Σύλλογοι για τα ΑμεΑ που δεν πηγαίνουν στα ΑμεΑ.

Οχι στην επαιτεία

Τα Αναπηρικό Κίνημα έχει αποκηρύξει την επαιτεία και την φιλεσπλαχνία και έχει αποδείξει περίτρανα ότι τις λύσεις τις διεκδικεί με την δικαιωματική προσέγγιση που ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα και οι διεθνείς Νόμοι όπως η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ που έγινε Νόμος του Κράτους (Ν4074/2012) .
Τοπικά ποτέ δεν είδατε το ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» με το μεγάλο έργο που υλοποιεί σε τέτοιες ενέργειες.

Ειδικότερα καταγγέλλουμε αυτόν τον Σύλλογο  για την ονομασία τους παιδιών με «ειδικές ικανότητες», διότι αυτός ειδικά ο όρος προσβάλλει βάναυσα τα άτομα με αναπηρία  που είναι ο επίσημος διεθνής όρος και ειδικά για τα παιδιά με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες  που δυστυχώς αντιμετωπίζουν λόγω των βαριά αναπηριών τους  πολλά προβλήματα τα οποία θα τα έλυναν εύκολα αν είχαν ειδικές ικανότητες.
Αυτός  ο όρος «ειδικές ικανότητες» εμάς τους γονείς με παιδιά με βαριά νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, εκτός απ΄ ότι  προσβάλει τα παιδιά μας εξοργίζει ιδιαίτερα,  διότι είναι ένας χαρακτηρισμός κοινωνικού λαϊκισμού, που οι μεν πολιτικοί τον αναφέρουν με άγνοια των παραπάνω και χωρίς κακή πρόθεση για να δείξουν το ενδιαφέρον τους, οι δε παράνομοι Σύλλογοι για να συγκεντρώσουν περισσότερα χρηματικά ποσά.

Ο Σύλλογός μας ενημερώνει για μια ακόμη φορά, τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που πραγματικά έχουν βοηθήσει το τοπικό Αναπηρικό Κίνημα και ιδιαίτερα το ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ», να μην ενδίδουν στις παρακλήσεις και στις έντονες πιέσεις των παράνομων Συλλόγων με κοινή ονομασία δήθεν «φίλων» (τυφλών,  κωφών,  παραπληγικών, τετραπληγικών  παιδιών ) που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση ή συνεργασία με το Αναπηρικό Κίνημα και να κάνουν καταγγελία ή στην Αστυνομία ή στους εκπροσώπους του Αναπηρικού Κινήματος στην Κέρκυρα κ. Σπύρο Ζουμπουλίδη 6945-106118 Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ και κ. Ανδρέα Σκούπουρα  6974-481780 Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ .