Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη Λευκάδα θα επισκεφτεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος

Λευκάδα
22 Σεπτεμβρίου 2017 / 12:55

ΛΕΥΚΑΔΑ. Τη Λευκάδα θα επισκεφθεί, ανεπίσημα, σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπισκόπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος,

ο οποίος αναμένεται γύρω στις 6.00 το απόγευμα να γίνει δεκτός από τον Μητροπολίτη Λευκάδας κ. Θεόφιλο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και να μεταβεί ακόλουθα στη Μονή Φανερωμένης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας βρίσκεται στην περιοχή επ΄ ευκαιρία της ανακήρυξής του ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Πρέβεζας, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου τελέστηκε δοξολογία παρουσία των ομόρων Μητροπολιτών (Λευκάδας, Άρτας, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας και Παραμυθιάς) παρασημοφορήθηκε από το Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο με τον Σταυρό του Απόστολου Παύλου, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της εν λόγω Μητρόπολης.
Υπενθυμίζεται ότι ο παππούς του Στέλιος Γιαννουλάτος έφυγε στα μέσα του 19ου αιώνα, από την Άσσο της Κεφαλονιάς και ήρθε στη Λευκάδα. Ο πατέρας του γεννήθηκε στη Λευκάδα ενώ ο ίδιος στον Πειραιά.
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας (1992 εξ.) Αναστάσιος (Γιαννουλάτος) είναι Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991 εξ.), Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών (2005 εξ.) και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (2006 εξ.). Επίσης επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας η Φιλοσοφίας δεκαεπτά Πανεπιστημίων, Πανεπιστημιακών Σχολών η Τμημάτων (Ελλάδος, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Κύπρου, Γεωργίας, Αλβανίας, Ιταλίας).