Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπουργείο Υγείας: Επάρκεια εμβολίων για την ιλαρά με απόθεμα 100.000 δόσεις

Υπουργείο Υγείας
25 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:36

ΑΘΗΝΑ. Για επάρκεια των διαθέσιμων εμβολίων ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια.

Το υπουργείο διαψεύδει τα περί ελλείψεων αναφέροντας ότι «οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο, Τρίτη, θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Τέλος, όσον αφορά τους πληθυσμούς Ρομά,το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά και μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά-παρωτίτιδα-ερυθρά ενώ η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά σε όλους τους καταυλισμούς Ρομά της επικράτειας.

 

health.in.gr