Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευθύνες στον Σπύρου ρίχνει ο Γαλιατσάτος για τη Βίλα Ρόσσα

Βίλα Ρόσσα
17 Απριλίου 2016 / 21:20

ΚΕΡΚΥΡΑ.Το θέμα της Βίλα Ρόσσα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο επερώτησης που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σπύρος Σπύρου.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπενθύμισε ότι το 2000 το κτίριο παραχωρήθηκε προς χρήση στην τότε Νομαρχία Κέρκυρας, προκειμένου να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μέχρι το 2005 δεν έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες και το παραχωρητήριο έληξε, αφήνοντας εκτεθειμένη την Νομαρχία.
Το 2011 ο τέως Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου είχε αποστείλει επιστολή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου-ΚΕΔ (μετέπειτα Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΕΤΑΔ) ζητώντας μετατροπή των όρων της σύμβασης και παράταση χρονικού περιθωρίου μέχρι το 2013.
Έκτοτε όμως, δεν έγινε καμία όχληση για την παραχώρηση του κτιρίου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ούτε και υπήρξε απάντηση από την ΕΤΑΔ. Και παρότι η ΠΙΝ δεν έχει την κυριότητα ή τη χρήση του κτιρίου η πρώην περιφερειακή αρχή ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ το 2012.
 
«Προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε το έργο της Βίλα Ρόσσα, για το οποίο υπήρξαν λάθος χειρισμοί, αστοχίες και ευθύνες. Εμείς στείλαμε την πρώτη επιστολή στην ΕΤΑΔ την 28η Νοεμβρίου 2014 ζητώντας την απόδοση του ακινήτου κι έκτοτε ακολούθησαν άλλα τρία έγγραφα με τελευταίο την 15η Ιανουαρίου 2016. Δεν είχαμε καμία απάντηση, δεν ασχολήθηκαν καθόλου μαζί μας και είμαστε έτοιμοι να στραφούμε στην προϊσταμένη αρχή της ΕΤΑΔ, το αρμόδιο Υπουργείο για να πάρουμε απαντήσεις», εξήγησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ξεκαθαρίζοντας ότι «εργαζόμαστε για την απόδοση της Βίλα Ρόσσα στους πολίτες της Κέρκυρας και του Ιονίου. Μόλις μας αποδοθεί θα την εντάξουμε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, για να υλοποιηθεί επιτέλους το πολύπαθο έργο».
 
Ο κ. Γαλιατσάτος επέρριψε ευθύνες στους χειρισμούς της προηγούμενης περιφερειακής αρχής τονίζοντας ότι «είναι βαθύτατα εκτεθειμένος ο κ. Σπύρου για την υπόθεση της Βίλα Ρόσσα», ο οποίος «έχει την τραγική μοίρα τα έργα που απένταξε, να εντάσσονται εκ νέου από την Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ».