Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοψήφισμα ζητά η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας

Απορρίμματα
20 Απριλίου 2016 / 15:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας υποστηρίζει ότι ο μόνος νόμιμος τρόπος για την χωροθέτηση νέου χώρου για μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Κέρκυρας είναι με την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος.

«Και αυτό διότι η Περιφέρεια Ιονίων νήσων αλλά και ο Δήμος, αρνήθηκαν πεισματικά να υιοθετήσουν την πρόταση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας και να ζητήσουν την εκπόνηση ειδικής χωροταξικής μελέτης για αξιοκρατική εξεύρεση όλων των νέων χώρων που θα μπορούσαν να επιλεγούν, για εναπόθεση των απορριμμάτων.
Το διάστημα του ενάμισι χρόνου από την στιγμή της εκλογής της Νέας Δημοτικής Αρχής έως σήμερα, ήταν αρκετό. Αν ήθελε η Δημοτική Αρχή να βρει τον τρόπο για να βγάλει την Κέρκυρα από το αδιέξοδο, στο οποίο οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές την οδήγησαν θα το είχε κάνει.
Όμως, η νέα Δημοτική Αρχή, μετά από ενάμισι χρόνο, καταλήγει να θέλει να εφαρμόσει αυτό που αφενός η ίδια παραδέχεται ότι δεν στέκει από τεχνικής πλευράς και αφετέρου αυτό που ήταν και πολιτική απόφαση της ίδιας της Δημοτικής Αρχής, να μην χρησιμοποιηθούν καθόλου οι περιοχές Τεμπλόνι και Λευκίμμη. Άρα λοιπόν, η Δημοτική Αρχή πάει να εφαρμόσει αυτά που ή ίδια παραδέχεται ότι είναι λάθος και ότι δεν θα λειτουργήσουν σωστά. Εφόσον η προτεινόμενη ως λύση δεν είναι σωστή, τότε θα αποτύχει, όπως έκαναν και οι άλλες «λύσεις». Το ζητούμενο,όμως, είναι η εφαρμογή βιώσιμης λύσης και όχι «οποιασδήποτε»!
Η ευθύνη λοιπόν, για το σημερινό αυτό αδιέξοδο, είναι 100% ευθύνη της Νέας Δημοτικής Αρχής.
Δεν θα συνυπογράψουμε στο να νομιμοποιηθεί  η καταστροφή του περιβάλλοντος, μόνο και μόνο για να έχουν «άλλοθι» οι υπεύθυνοι της Νέας αυτής Κερκυραϊκής Τραγωδίας που είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών! Ζητάμε εφαρμογής βιώσιμης λύσης!
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι όλα όσα υπόσχεται ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας περί δεματοποιητών, είναι ΜΗ υλοποιήσιμα και ότι σε περίπτωση που το ΔΣ τα αποφασίσει θα πέσουν στο κενό!
Καλούμε την εισαγγελική αρχή να ζητήσει από τον Δήμο να εφαρμόσει την ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΛΥΣΗ που υπάρχει η οποία είναι να γίνει επιλογή του χώρου διάθεσης απορριμμάτων με Δημοψήφισμα, ελλείψει του ειδικού χωροταξικού που η περιφέρεια και ο δήμος αρνήθηκαν πεισματικά να εκπονήσουν, ενώ, εν ευθέτω χρόνω, μπορούσαν».
Το ΔΣ της
Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας